36.8 C
Craiova
duminică, 6 iulie, 2025
Știri de ultima orăBani & AfaceriGăsirea unui job, dorinţa oamenilor de Revelion

Găsirea unui job, dorinţa oamenilor de Revelion

Conform unui sondaj realizat la sfârşitul anului 2009, mai mult de jumătate dintre oameni obişnuiesc să-şi facă planuri legate de serviciu în noaptea dintre ani, majoritatea hotărârilor vizând îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, abordarea printr-o optică nouă a realităţilor de la serviciu sau găsirea unui nou job. Acelaşi sondaj arată că doar foarte puţini dintre cei chestionaţi reuşesc să-şi urmeze hotărârile mai mult de o lună, cei mai mulţi uitându-şi planurile făcute în preajma Anului Nou la scurt timp după terminarea sărbătorilor. Experţii în resurse umane intervievaţi de Careerbuilder.com, unul dintre cele mai mari site-uri de recrutare on line la nivel mondial, spun că trasarea şi urmarea unui plan la început de an îmbunătăţesc considerabil şansele de schimbare în bine a carierei. Pentru cei care îşi fac în fiecare an astfel de planuri, dar nu reuşesc să le menţină pe parcursul celor 12 luni, specialiştii Careerbuilder au câteva sfaturi.
1. Planificarea. Greşeala pe care o fac foarte mulţi oameni constă în conceperea planurilor doar sub impulsul entuziasmului de moment, specific Revelionului. În schimb, experţii în resurse umane recomandă elaborarea hotărârilor sau dezideratelor cel puţin câteva zile la rând, timp în care vor trebui găsite răspunsuri la întrebări elementare, precum ce aveţi de gând să faceţi, ce etape să depăşiţi sau cum vă vor îmbunătăţi aceste hotărâri cariera în 2010.
2. Stabilirea de micro-obiective. Deşi sunt mai multe teorii legate de stabilirea obiectivelor, una dintre cele mai eficiente s-a dovedit cea a identificării unor ţeluri specifice, măsurabile, relevante şi cuantificabile în timp. În schimbul stabilirii unui obiectiv general, de genul „vreau să-mi schimb cariera“, este de preferat gândirea unui obiectiv clar, precum identificarea şi contactarea a cinci potenţiali angajatori în prima jumătate a anului.
3. Crearea unei liste cu obiective de realizat. Când programul de la serviciu devine extrem de încărcat, ţelurile de dezvoltare profesională sunt primele sacrificate. Pentru a nu se întâmpla asta, specialiştii sugerează crearea unei liste cu ceea ce se vrea realizat într-o perioadă bine determinată.
4. Autorecompensarea. Cariera trebuie văzută ca un maraton. Atingerea unui obiectiv e de preferat să fie precedată de marcarea momentului prin ieşirea în oraş cu colegii, o mică excursie sau orice altă activitate relaxantă, şi nu prin focalizarea imediată asupra obiectivului următor pentru a se evita riscul epuizării sau al pierderii entuziasmului.
5. Anunţarea publică a obiectivelor. Odată clarificate, obiectivele pentru noul an trebuie aduse la cunoştinţă colegilor sau persoanelor apropiate. În acest fel se vor evita atât posibilele incompatibilităţi între planurile proprii şi interesele celorlalţi, dar se va asigura şi o presiune exterioară pentru urmarea lor.

Sursa: www.banknews.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS