10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriUnii fac reduceri de personal, Ion Călinoiu angajează

Unii fac reduceri de personal, Ion Călinoiu angajează

Fostul prefect de Gorj, Ion Florescu, a fost angajat de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, pe post de consilier personal, şeful CJ neuitându-şi colegul de partid, după ce acesta şi-a pierdut funcţia.

În timp ce la deconcentrate şi în general în administraţia publică locală se vorbeşte încă de anul trecut de reduceri de personal şi de economii, Consiliul Judeţean Gorj (CJ) face angajări. Rămas fără activitate după ce a fost schimbat din funcţia de prefect de Gorj, Ion Florescu, ex-senator şi inspector guvernamental până recent, a devenit consilier personal în cabinetul preşedintelui CJ Gorj, Ion Călinoiu. Florescu a ocupat pentru câteva luni postul de prefect de Gorj, fiind înlocuit după ieşirea PSD de la guvernare cu fostul pedelist Liviu Vasile Andrei. Pentru că la prefectură nu a mai avut loc, în ciuda faptului că a câştigat concursul pentru conducerea acestei instituţii, Ion Florescu a găsit un job tot la stat, chiar în aceeaşi clădire a Palatului Administrativ, respectiv un etaj mai sus, la consiliul judeţean.

E şi pensionar

Fost senator şi prefect de două ori, Ion Florescu se va ocupa de diverse probleme ale judeţului, în funcţie de ce îi va solicita şeful său, Ion Călinoiu. Noul consilier personal declară că va efectua atât muncă de birou, cât şi de teren, fără a preciza în ce va consta activitatea sa: „Am preluat acest post pentru a desfăşura o activitate în folosul cabinetului preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj. Voi lucra la această instituţie în baza unui contract şi nu ca funcţionar. Cabinetul lui Ion Călinoiu avea înainte patru consilieri şi secretara. Acum nu mai există decât un singur consilier, adică eu. Nu voi sta numai în birou, ci voi ajunge şi pe teren, acolo unde voi fi însărcinat de preşedinte să merg“, a declarat actualul consilier personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. De menţionat că Ion Florescu a activat mai mulţi ani ca parlamentar de Gorj, a fost prefect şi inspector guvernamental. Florescu beneficiază şi de o pensie de 1.600 de lei. Proaspătul consilier ocupă momentan biroul vicepreşedintelui CJ Gorj, Cornel Popescu, aflat în concediu medical.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII