22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPoliticienii dau test de fidelitate în 2010

Politicienii dau test de fidelitate în 2010

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în discursul de Anul Nou, că în 2010 oamenii politici au de făcut testul fidelităţii faţă de propriul popor, care, prin referendumul de pe 22 noiembrie, a dat „o comandă“ ce nu poate fi negociată – reforma statului.
„2010 va fi anul în care se va hotărî dacă suntem capabili să rămânem loiali comenzii pe care poporul român ne-a dat-o pe 22 noiembrie. Oamenii politici au de făcut testul fidelităţii şi al loialităţii faţă de propriul lor popor. Comanda primită de la români pe 22 noiembrie nu poate să fie negociată. Avem toţi obligaţia să răspundem acestei comenzi, acestei voinţe pe care românii au exprimat-o prin vot şi în cel mai democratic mod. Cred că esenţa evoluţiei noastre pozitive în perioada următoare este reforma statului. Fără reforma statului, nu vom putea valorifica în favoarea românilor creşterea economică ce va fi reluată în al doilea trimestru al anului 2010“, a declarat preşedintele, la Sinaia.
Şeful statului a mai spus că 2009 a fost un an marcat şi de o criză politică tranşată de românii care l-au votat pentru un nou mandat. „2009 a fost şi un an în care am avut parte şi de crize politice, pe care românii le-au tranşat prin votul lor pe 6 decembrie, atunci când au decis să fiu preşedinte al tuturor românilor pentru încă un mandat. Le mulţumesc şi celor care prin votul lor m-au sprijinit, le mulţumesc şi acelora care, prin votul lor, mi-au dat o lecţie. Certitudinea votului din 6 decembrie rămâne că politicienii care pot să câştige sunt aceia care îşi iau ca aliat poporul român“, a apreciat Traian Băsescu.
Preşedintele a mai afirmat că reforma statului nu înseamnă doar reformarea parlamentului, ci şi a sistemului de educaţie, de sănătate, de justiţie şi dezvoltarea unor domenii precum agricultura, turismul şi IT-ul. „Începem un an nou, 2010, un an care trebuie dedicat reformei statului. Pe 22 noiembrie, cea mai mare parte a românilor a votat pentru ca statul român să fie reformat. Reformat începând cu cea mai importantă instituţie a statului, cu Parlamentul României. Dar reforma statului nu înseamnă doar Parlamentul României. Trebuie să reformăm şi să modernizăm sistemul de educaţie. Numai aşa, România, în ansamblul ei, va putea deveni o ţară performantă. Trebuie să reformăm sistemul de sănătate. Trebuie să consolidăm clasa de mijloc. Trebuie să avem grijă de valorificarea avantajelor pe care ni le-a dat Dumnezeu. Avem condiţii să avem o agricultură performantă, un turism de succes, să dezvoltăm o industrie IT pentru care România are suficient de multe creiere. Avem nevoie de o justiţie dreaptă, o justiţie egală pentru toţi, fie ei oameni politici sau oameni simpli, fie ei oameni cu bani sau oameni fără bani“, a încheiat Băsescu.
Preşedintele a mai spus că în 2010 românii vor scăpa de criză, subliniind că dificultăţile economice din 2009 au afectat România, fără însă s-o îngenuncheze.
„Vom intra în 2010. Va fi un an în care vom scăpa de criză. Va fi un an în care optimismul va fi cel care ne va anima să depăşim momentul pe care l-am trăit în 2009. (…) 2009 a fost un an dificil, un an în care peste România a trecut criza globală care ne-a afectat, dar nu ne-a îngenuncheat“, a declarat preşedintele, la Sinaia, înainte de trecerea în noul an.
Şeful statului a urat „La mulţi ani!“ românilor „din interiorul frontierelor şi din afara frontierelor României“. „La mulţi ani, cetăţeni români, etnici romi, maghiari, ucraineni, tătari, turci, sârbi şi de orice altă naţionalitate, cu cetăţenie română. La mulţi ani Armatei Române, fie ea acasă sau în teatrele de operaţii din Afganistan sau din Balcanii de Vest!“, a adăugat Traian Băsescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU