15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMarinescu: Lista cu directorii din învăţământ se aprobă în biroul judeţean al PSD

Marinescu: Lista cu directorii din învăţământ se aprobă în biroul judeţean al PSD

Marian Jean Marinescu, vicepreşedintele PD-L Dolj, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul partidului, că numirile directorilor de instituţii de învăţământ din judeţ se fac pe criterii politice, iar lista cu nume este discutată şi aprobată în Biroul Permanent Judeţean al PSD Dolj.  
„Oamenii ăştia sunt disperaţi să ajungă la un rezultat în alegeri. Iar aici, la noi, să schimbi peste 150 de directori doar pentru motive politice este inimaginabil! Este absolut normal, după părerea mea, ca un asemenea inspector general – am mai spus acest lucru şi o să îl mai spun până când această individă va dispărea de acolo -, care le spune copiilor că nu contează ce scriu în teză, ci pe cine ai în spate, să nu aibă ce să caute în învăţământ. Nu are cum să conducă învăţământul!“, a spus Marinescu. Vicepreşedintele PD-L Dolj a continuat criticile la adresa inspectoarei generale Lelioara Nicola, afirmând că aceasta a făcut numirile în funcţiile de conducere ale şcolilor şi liceelor din Dolj „din pix“, după ce nominalizările au fost aprobate de PSD. „Şi să ştiţi că lista cu directori se aprobă în biroul judeţean al PSD-ului! Spun asta ca să ştie oamenii pe mâna cui dau copiii la şcoală. Se aprobă în birourile alea, unde este un deputat care trage cu puşca după oameni, acolo se aprobă. Cei din Dolj să ştie, copiii lor se duc la şcoli şi intră pe mâna unor directori stabiliţi în Biroul Permanent Judeţean al PSD. Nu are nici o legătură cu calităţile manageriale ale cuiva, are legătură cu pixurile celor din birourile învecinate cu ale celor care aprobă lista“, a afirmat Marian Jean Marinescu.

„Ordinul ministrului aruncă 16.000 de oameni în aer“

Liderul PD-L Dolj a criticat şi ordinul ministrului Ecaterina Andronescu şi a susţinut că pachetul de legi privind educaţia va aduce reforma în învăţământul românesc. „Eu cred că se ştie de ce trebuie să avem o nouă lege a educaţiei. Un asemenea ministru şi un asemenea inspector general aici, la Dolj, sunt numai două exemple clare că trebuie schimbat ceva în educaţie. Ordinul ministrului Andronescu aruncă 16.000 de oameni în aer. Totul este absolut politic. Asta este situaţia! Sunt extrem de bucuros că se va vota noua lege în parlament, că nu va trece moţiunea de cenzură, că vom aplica descentralizarea în învăţământ şi că directorii vor fi stabiliţi de cei care trebuie, adică de părinţi, de consiliul de administraţie al şcolii, de profesori şi de comunitatea locală. Aşa putem ajunge să facem un pas înainte“, a mai spus vicepreşedintele PD-L Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII