13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRestricţii la debranşare

Restricţii la debranşare

Craiova va fi împărţită pe zone unitare de alimentare cu energie termică, în funcţie de restricţiile la debranşare care vor fi stabilite în temeiul reglementărilor în domeniu.

Cine n-a apucat să se debranşeze de la sistemul centralizat de încălzire, acum e momentul s-o facă! Fiindcă, dacă are neşansa să locuiască într-o zonă în care deconectarea va fi interzisă, nu va mai putea renunţa. Primăria Craiova şi Regia Autonomă de Termoficare au început să adune informaţii pentru împărţirea oraşului în „zone unitare de încălzire“, conform Ordinului nr. 91 din 2007 al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărie Comunală. Delimitarea se va face în funcţie de caracteristicile din sistemul termic – modul de producere a energiei termice, volum de pierderi etc., însă criteriul care-i va afecta direct pe craioveni este restricţia la debranşare.
„În funcţie de toţi indicatorii din sistem şi de normativele în domeniu, perimetrul deservit de sistemul centralizat de încălzire va fi împărţit pe zone. În unele dintre acestea va fi interzisă debranşarea, de pildă pe o scară pe care nici un locatar nu s-a debranşat. În altele, vor fi permise câteva debranşări, în funcţie de numărul celor deconectaţi în raport cu numărul celorlalţi consumatori. Vor exista, cu siguranţă, blocuri în care va fi permisă debranşarea totală, în condiţiile în care majoritatea locatarilor au renunţat deja“, a spus directorul Regiei Autonome de Termoficare Craiova, Tatian Tudorache.

15 septembrie, ultimul termen

Oricum, conform articolului 249 din Ordinul nr. 91 al ANRSC, nici acum nu se mai pot face deconectări în condominiile în care nu s-au făcut până în prezent. Craiovenii care locuiesc în condominii în care există apartamente debranşate şi care vor să depună cereri pentru deconectarea de la reţeaua termică a oraşului mai au timp până pe 15 septembrie. Potrivit legii, debranşările nu se pot efectua în perioada în care se furnizează căldură. „Până pe 15 septembrie mai pot fi înregistrate solicitările, pentru ca până în octombrie, când demarăm probele, să avem timp să şi executăm lucrările“, a arătat directorul Regiei Autonome de Termoficare Craiova, Tatian Tudorache. O cerere de debranşare nu va fi însă înregistrată decât dacă solicitantul deţine toate celelalte avize şi documente, cum ar fi acceptul locatarilor care au pereţi comuni cu apartamentul care urmează să fie deconectat, actul adiţional pentru modificarea contractului de furnizare al Regiei cu asociaţia de proprietari etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII