12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSNLO scapă de datorii cu ajutorul RAAN

SNLO scapă de datorii cu ajutorul RAAN

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) scapă de datoriile pe care le înregistrează la bugetul de stat prin intermediul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN), care beneficiază de un ajutor guvernamental de 215 milioane de lei.
Şefii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia s-au deplasat ieri la sediul Ministerului Economiei pentru a pune la punct documentele privind lichidarea unor datorii existente între Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, precum şi între Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi bugetul de stat. Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare beneficiază din partea guvernului de un ajutor în valoare de 215 milioane de lei. La rândul ei, RAAN Drobeta Turnu Severin are de achitat către Societatea Lignitului, în contul cărbunelui livrat în ultimii ani, 181 de milioane de lei. Daniel Burlan, directorul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, a declarat că a pregătit actele necesare şi le-a depus la Ministerul Economiei, pentru ca firma pe care o conduce, aflată în patrimoniul statului, să poată să beneficieze de cea mai mare parte a sumei de 215 milioane de lei şi să lichideze datoria 181 de milioane de lei existentă între cele două societăţi, respectiv între Societatea Lignitului şi bugetul de stat.

SNLO are datorii de 176 de milioane de lei

În prezent, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia înregistrează către bugetul de stat datorii de 176 de milioane de lei. De asemenea, producătorul de cărbune are de achitat către furnizorii săi alte 40 de milioane de lei. Valoarea creanţelor pe care Societatea Lignitului le are de încasat depăşeşte însă suma de 370 de milioane de lei, din care 181 de milioane numai de la RAAN: „Mai avem de primit, pe lângă banii de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, bani de la CET Arad, CET Braşov, precum şi alte 70 de milioane de lei de la BEST Recuperare Creanţe SRL. De la această firmă nu am primit în acest an nici un leu, iar de la RAAN ultimii bani i-am încasat în luna februarie 2009. Ştiu că este în derulare o anchetă în ceea ce priveşte creanţele cesionate către BEST, însă, deocamdată, nu avem vreun rezultat. Aşteptăm în zilele următoare şi Corpul de Control din Ministerul Economiei pentru a face verificări în acest caz“, a menţionat Daniel Burlan, directorul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, prezent ieri la Ministerul Economiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS