22.3 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriServiciile de asistenţă socială din primării, verificate

Serviciile de asistenţă socială din primării, verificate

Serviciile de asistenţă socială din cadrul primăriilor gorjene vor fi controlate de inspectorii Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială.

Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Gorj va verifica modul în care serviciile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor au realizat anchetele sociale şi listele pentru persoanele care primesc ajutoare de la stat. Este, în primul rând, vorba de cetăţenii cărora primăriile trebuie să le distribuie în acest an făină şi zahăr din stocurile de intervenţie comunitare. Produsele alimentare sunt destinate categoriilor defavozitate, precum beneficiarii Legii venitului minim garantat, respectiv 11.455 de persoane. De asemenea, în acest an vor mai primi făină şi zahăr de la Uniunea Europeană 8.207 şomeri, 16.872 de pensionari şi 4.420 de persoane cu handicap grav şi accentuat din judeţul Gorj.
Potrivit lui Constantin Negrea, directorul coordonator al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Gorj, programul de distribuire de alimente provenite din fondurile comunitare se va desfăşura în perioada 15 august – 31 decembrie 2009.

Beneficiari fără drept  

Zoica Zamfirescu, secretarul Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că anul trecut au existat persoane care au primit ajutoare alimentare din fonduri comunitare fără a avea dreptul. Din acest motiv, până pe 15 august, controalele Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Gorj trebuie să elimine de pe listele întocmite de primării persoanele care nu au dreptul să primească făină şi zahăr. „Verificările Direcţiei trebuie să vizeze în primul rând modul în care au fost efectuate acele anchete sociale, care în anumite cazuri sunt subiective. Primarii sunt tentaţi să pună pe liste şi cetăţeni care în realitate nu se încadrează în condiţiile prevăzute în legislaţie. Trebuie să îi ajutăm cu adevărat pe cei care sunt săraci şi au mare nevoie de aceste produse. Am avut anul trecut cazuri în care a primit cine nu trebuia. Cei care trebuie să ia alimentele au ajuns să se uite cum le primesc cei care nu le merită. Mai bine nu mai facem acest program la Gorj decât să se întâmple astfel de situaţii“, a menţionat Zoica Zamfirescu, secretarul Consiliului Judeţean Gorj, instituţie ce are ca principală atribuţie centralizarea listelor cu beneficiari şi comunicarea acestora către APIA.
Potrivit estimării APIA, în acest an vor beneficia de făina şi zahărul de la UE 40.954 de gorjeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU