16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMicrosoft ar putea încheia un parteneriat cu Yahoo!

Microsoft ar putea încheia un parteneriat cu Yahoo!

Un acord este singurul lucru pe care cele două companii îl pot face pentru a detrona Google. Împreună, acestea pot oferi agenţiilor de publicitate o alternativă viabilă la binecunoscutul motor de căutare.

Microsoft Corp. şi Yahoo! Inc. se apropie de semnarea unui acord pentru colaborarea în domeniul tehnologiei de căutare pe internet şi al publicităţii, într-o încercare de a concura cu Google Inc., informează Bloomberg, citat de NewsIn.
Cele două companii, care poartă discuţii de câteva luni, ar putea ajunge la un acord săptămâna viitoare, deşi ar fi mai probabil ca parteneriatul să fie semnat peste două săptămâni, a declarat o sursă apropiată dosarului. Negocierile ar putea totuşi să nu fie încheiate cu succes, a mai spus aceasta.
Microsoft şi Yahoo! caută metode pentru a concura cu Google, care controla, în iunie, aproximativ 65% din piaţa americană a motoarelor de căutare. Yahoo! se află pe locul doi, cu 19,6%, iar Microsoft – pe cel de-al treilea, cu 8,4%. „Un parteneriat este singurul lucru pe care cele două companii îl pot face pentru a concura cu dominaţia Google. Împreună, acestea pot oferi agenţiilor de publicitate o alternativă viabilă la Google“, este de părere un analist.
Adam Sohn, un purtător de cuvânt al companiei Microsoft, al cărei sediu central se află la Washington, a refuzat să comenteze afirmaţiile. „Yahoo! vrea cu orice preţ să ofere experienţe extraordinare utilizatorilor şi continuă să caute noi metode prin care poate face acest lucru. Nu avem ce altceva să anunţăm şi nu comentăm pe baza unor speculaţii şi zvonuri“, a declarat May Petry, purtătorul de cuvânt al Yahoo!.
Microsoft şi Yahoo! au reluat negocierile referitoare la o colaborare, după ce Carol Bartz a devenit director general al celei din urmă companii, în ianuarie 2009. El l-a înlocuit pe cofondatorul Yahoo! Jerry Yang, care a respins anul trecut încercările Microsoft de a cumpăra compania, pentru 47,5 miliarde de dolari, fapt ce a înrăutăţit relaţiile între cele două grupuri.

Carl Icahn susţine acordul

Miliardarul american Carl Icahn, acţionar şi director al Yahoo!, s-a declarat din nou în favoarea unui acord pe segmentul căutărilor on line între companie şi gigantul software Microsoft, iar negocierile dintre cele două embleme ale industriei IT par să capete iarăşi amploare, transmite Reuters, citat de Mediafax. Miliardarul a încercat, anul trecut, să intermedieze un acord prin care Microsoft ar fi preluat serviciile de căutare on line ale Yahoo! pentru 47,5 miliarde de dolari, însă negocierile au eşuat. „Am fost şi sunt un susţinător hotărât al unui acord pe căutare cu Microsoft. O tranzacţie de acest fel ar aduce plus valoare, datorită sinergiilor antrenate“, a declarat Icahn în weekend pentru Reuters.
Compania de software Microsoft a anunţat la sfârşitul lunii aprilie o scădere la 2,98 miliarde de dolari a profitului din al treilea trimestru fiscal, din cauza micşorării cheltuielilor pentru produse tehnologice, în contextul crizei economice.
Tot la finalul lunii aprilie, Yahoo! Inc. a afişat o diminuare cu 78% a profitului din primul trimestru şi a anunţat că va concedia aproximativ 700 de persoane sau 5% din totalul forţei de muncă, după o scădere a vânzărilor on line.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII