17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimarul şi câţiva consilieri din Orşova, cercetaţi de Parchet

Primarul şi câţiva consilieri din Orşova, cercetaţi de Parchet

Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova a primit pe 18 mai o sesizare că primarul Constantin Brăgaru împreună cu mai mulţi funcţionari publici, având şi calitatea de membri ai comisiei de licitaţie, au aprobat achiziţionarea în leasing a unor utilaje la un preţ mai mare decât cel stabilit de consiliul local, fără a solicita garanţia de execuţie şi fără avizul Comitetului de Autorizare a Împrumuturilor Locale. „Pe 18.05.2009, s-a formulat o sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova cu privire la faptul că Adrian Constantin Brăgaru împreună cu Emilia Munteanu, Dragoş Ion Oprea, Elisabeta Tuinea, George Daniel Slavoia, Letiţia Ispir, funcţionari în cadrul primăriei, în calitate de membri ai comisiei de licitaţii, au aprobat achiziţionarea unor utilaje în leasing la un preţ mai mare decât cel stabilit în cadrul CL şi fără a solicita vreo garanţie de bună funcţionare şi fără avizul Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale. În 2008, Adrian Constantin Brăgaru a indus în eroare consilierii locali asupra beneficiului venit din partea utilajelor achiziţionate în leasing şi a dispus efectuarea de lucrări de curăţare a suprafeţelor înierbate de pe teritoriul Orşovei, în valoare de 1.174.743 de lei“, este specificat într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova.

Alte acuze

În 2009, Brăgaru a cumpărat, cu suma de 3.500.00 de lei, bunuri în bloc ce aparţineau SDC Gospodărire Comunală şi Locativă SA Orşova, deşi o mare parte dintre ele se aflau pe domeniul public. „Cauza a fost sesizată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova, având numărul 273/P/2009, fiind trimisă la IPJ Mehedinţi, să se efectueze cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 248, 215, alin. 1 Cod Penal, art. 77, alin. 1, din Legea nr. 273/2006. Au rezultat indicii pentru începerea urmăririi penale. În prezent se află în curs de urmărire penală“, a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului Orşova, Zoia Amzoi.
De asemenea, la sfârşitul lunii iunie, primarul Constantin Brăgaru a fost depistat de un echipaj de poliţie în timp ce se afla într-un autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice, condus de şoferul primăriei, Mircea Cristian Cojocariu, din ordinul edilului. Poliţiştii au întocmit toate actele necesare şi au înaintat dosarul către Parchet. „Pe 30.06.2009, Poliţia a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova cu privire la faptul că primarul Constantin Brăgaru a dat dispoziţie lui Mircea Cristian Cojocariu – şofer în cadrul primăriei, să conducă pe drumurile publice un autovehicul fără a fi înmatriculat. Cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova cu nr. 371/P/2009, fiind trimisă la Poliţia municipiului să se efectueze cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 85, alin. 1, din OUG nr. 195/2002, rezultând indicii de începere a urmăririi penale“, se mai arată în comunicatul Parchetului Orşova.
Tot lui Brăgaru, Letiţiei Ispir, director executiv, şi juristului primăriei Orşova, Elena Boţilă, le-au mai fost aduse acuze că în acest an nu au respectat preverile legale ale OUG nr. 34/2006, privind contractele de achiziţie publică, încredinţând unei societăţi comerciale lucrări în valoare de 43.515.990 de lei, fără nici un fel de licitaţie.
Începerea urmăririi penale a fost confirmată luni de procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, Olimpia Cunicel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU