8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri500 de salariaţi de la Electroputere, concediaţi în august

500 de salariaţi de la Electroputere, concediaţi în august

Societatea va rămâne cu 2.000 de salariaţi, după ce a fost nevoită să renunţe la o parte din personal din cauza problemelor financiare.

Electroputere SA Craiova a decis să concedieze 500 de salariaţi în perioada 10 august – 8 septembrie, ca urmare a dificultăţilor economice cu care se confruntă societatea. După luni de negocieri cu patronatul fabricii, sindicatul a acceptat această cifră. „Maximum 500 de salariaţi vor părăsi societatea începând cu 10 august. În prezent, se fac estimările de comenzi ale fiecărei fabrici, pentru a se decide proporţiile. Două treimi dintre disponibilizaţi vor pleca la cerere“, a spus liderul sindicatului, Aurel Bojenoiu. Conform negocierilor cu sindicatul, disponibilizaţii ar urma să primească cinci, şapte sau nouă salarii compensatorii, în funcţie de vechime. În aceste condiţii, Electroputere SA rămâne cu 2.000 de salariaţi, dar şi cu o mare problemă: să facă rost de bani pentru a achita datoriile de 49,3 milioane de euro către bugetul de stat şi trei milioane de euro către primăria locală, dar şi pentru funcţionare. Cu toate că operează disponibilizări, societatea a mărit salariile în ultima jumătate de an.
Recent, societatea a anunţat că are un plan de reorganizare, prin care va scoate pe piaţă active neperformante de 50 de milioane de euro. Unul dintre active, stadionul fostei echipe de fotbal „Electroputere“, evaluat în perioada de boom imobiliar la aproximativ opt milioane de euro, a fost pus sub sechestru de primărie, care vrea să-l valorifice în contul datoriilor către bugetul local. Problema este că municipalitatea a evaluat stadionul la doar 143.000 de euro. Mai atractive par să fie fostele hale ale societăţii. „Fosta fabrică de aparataj a fost relocată complet. Are o suprafaţă de şase-şapte hectare şi se află pe bulevardul Calea Bucureşti. Poate fi valorificată imobiliar, pentru că acolo poate fi un cartier de blocuri, un mall sau un parc industrial“, a mai spus Aurel Bojenoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII