10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSNLO, păsuită la plata datoriilor

SNLO, păsuită la plata datoriilor

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) va beneficia timp de şase luni de o scutire de la plata datoriilor la bugetul de stat. Potrivit directorului Daniel Burlan, Societatea Naţională Lignitului Oltenia se află printre firmele cărora guvernul le va acorda o păsuire de o jumătate de an, în ceea ce priveşte achitatea debitelor către bugetul de stat. Este vorba de societăţile comerciale care, din cauza crizei economice, nu îşi mai pot achita datoriile. Suma vizată este de 140 de milioane de lei.
„Pentru că vom avea această păsuire de o jumătate de an, SNLO nu va mai beneficia în perioada următoare de o compensare a datoriilor pe care le are la buget cu o subvenţie de 200 de milioane de lei, în contul creanţelor pe care le avem de recuperat de la Regia Autonomă de Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin. Nu am mai primit nici un ban de la această firmă şi speram să utilizăm fondurile respective pentru a plăti din datorii. Toate sumele sunt virate în contul recuperatorului BEST Recuperare Creanţe, însă, din cele trei rate plătite până acum, la noi nu a ajuns nici un ban. O instanţă de judecată a stabilit ca RAAN să achite lunar către BEST debitele, în următorii şase ani. Rata lunară este de peste 500.000 de lei, iar datoria de aproximativ 30 de milioane de lei. Noi mai aşteptăm şi considerăm că această modalitate de plată este în defavoarea noastră. Avem nevoie de bani şi nu ştim de unde să-i luăm. Nu ştiu ce vom face după ce va trece această păsuire“, a declarat Daniel Burlan, directorul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.
Aproximativ 8.000 de salariaţi ai SNLO, dintr-un total de 9.000, sunt în şomaj tehnic, producţia fiind oprită din cauza crizei economice. Minerii vor reveni la lucru pe 15 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU