15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDividendele SIF Oltenia, blocate de procese

Dividendele SIF Oltenia, blocate de procese

Conducerea societăţii susţine că nu poate distribui dividendele acţionarilor din cauza proceselor pe rol cu societăţile omului de afaceri Cătălin Chelu.

SIF Oltenia a blocat procedura de acordare a dividendelor aferente anului 2008, în valoare de 8,2 milioane de euro, până la finalizarea litigiilor cu firmele controlate de omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, care au atacat în instanţă hotărârile AGA de pe 25 aprilie. „Nu putem să dăm drumul dividendelor, pentru că instanţa poate să anuleze hotărârea de acordare a lor. Vă daţi seama că nu mai putem să cerem banii acţionarilor înapoi. Alt lucru de neînţeles este că domnul Chelu a solicitat alături de mai mulţi acţionari să se acorde dividende, apoi, când această iniţiativă a intrat pe ordinea de zi a AGA, dumnealui nu a mai venit la vot. Când a atacat hotărârea AGA, pesemne că nu s-a gândit, iar acum, dacă a intrat în horă, se gândeşte s-o joace“, a precizat Teodor Buzatu, membru al CA la SIF Oltenia.
Societatea de investiţii a raportat în 2008 un profit net scriptic de 87,6 milioane de lei (20,6 milioane de euro). La acea dată, CA a decis să nu plătească dividende, în condiţiile în care lichidităţile la începutul anului erau de doar două milioane de euro. Ulterior însă, societatea a încasat 18 milioane de euro pe pachetul de 22% din Automobile Craiova SA (ACSA) şi mai estima încasări de 20 de milioane de euro în contul deţinerilor la alte societăţi. În ultimul an, gruparea din jurul lui Dinel Staicu i-a scos definitiv din conducere pe oamenii lui Cătălin Chelu. La şedinţa AGA incriminată au candidat pentru ultimul loc disponibil în CA Doru Mihai Lupoae şi Margareta Racoviţă – consideraţi oamenii lui Cătălin Chelu. Nici unul nu a obţinut cvorumul pentru validare. Cătălin Chelu susţine că actuala conducere a SIF vrea să îl pună la respect, pentru a nu mai ataca hotărârile AGA în instanţă. „În ultimii ani, diverse persoane au contestat hotărârile AGA şi totuşi SIF-urile au dat dividende în fiecare an. Ei folosesc acest motiv ca să terfelească imaginea celor care au ceva de comentat. Eu, ca persoană, nu am contestat dividendele, ci celelalte aspecte“, a spus Chelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU