17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAPIA - o instituţie prea mică pentru doi directori „mari“

APIA – o instituţie prea mică pentru doi directori „mari“

APIA are de joi un nou director „şef“, denumit coordonator, după Ordonanţa nr. 37. Teoretic, povestea s-ar încheia aici dacă APIA nu ar mai avea în acelaşi timp un director la fel de „şef“, respectiv unul executiv.

Sorin Iordache, fostul viceprimar al Craiovei, a fost numit în funcţia de director coordonator al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Dolj prin ordin ministerial pe 28 mai şi a fost „uns“ în funcţie vineri de către Florin Stancu, prefectul de Dolj. Însă, cum numai pe aceste meleaguri se poate întâmpla, se pare că APIA are în acelaşi timp şi un director executiv, Sergiu Drăgancea, care a declarat că a primit hârtia de la directorul general prin care era repus în funcţie începând cu 18 mai. În aceeaşi perioadă, Sorin Iordache se afla în plin concurs de proiecte de management pentru postul de conducere al instituţiei, pe care l-a şi câştigat. Drăgancea a fost destituit din funcţie anul trecut şi şi-a recâştigat postul în urma unei acţiuni în instanţă. „Nu s-a ţinut cont de hotărârea judecătorească şi de numirea mea ca director executiv în momentul în care s-a emis ordinul pentru funcţia de director coordonator. În ceea ce mă priveşte, sunt director executiv. Eu nu am primit nici o înştiinţare prin care să mă anunţe că postul acesta este desfiinţat. Situaţia creată va fi rezolvată de direcţia juridică din cadrul ministerului şi APIA generală. Nu este un caz unic, mai sunt şapte-opt judeţe în aceeaşi situaţie“, a declarat Sergiu Drăgancea.

Iordache şi Drăgancea, doi directori pe acelaşi fotoliu

Sorin Iordache, directorul coordonator proaspăt numit în funcţie, a declarat că, din punctul său de vedere, situaţia este cât se poate de clară din moment ce, în urma Ordonanţei nr. 37 a guvernului privind instituţiile deconcentrate, funcţia de director executiv nu mai există. „Domnul Drăgancea nu mai este director pentru că nu mai există funcţia. Este adevărat că APIA are doi directori, dar unul coordonator şi unul adjunct. Nici una dintre aceste funcţii nu are legătură cu Domnia sa“, a declarat Iordache. Întrebat cum îşi împarte atribuţiile cu directorul executiv, Iordache a declarat că nu poate fi vorba de aşa ceva, în opinia sa, Drăgancea putând solicita cel mult eventuale drepturi salariale restante. „Vom discuta luni (astăzi – n.r.), să vedem ce facem, să îi stabilesc fişa postului dacă doreşte să rămână în cadrul APIA. Situaţia va fi clarificată de direcţia juridică din minister“, a adăugat Sorin Iordache.
Interesant este că, pe pagina de internet a APIA, www.apia.org.ro, la secţiunea „Centre Judeţene“, la Dolj, figurează ca director Emil Călugăru, care a asigurat interimatul conducerii instituţiei şi care a fost numit director adjunct APIA prin alt ordin emis joi.

Domnul Drăgancea nu mai este director pentru că nu mai există funcţia. Este adevărat că APIA are doi directori, dar unul coordonator şi unul adjunct. Nici una dintre aceste funcţii nu are legătură cu Domnia sa“.
Sorin Iordache, director coordonator APIA 

Nu s-a ţinut cont de hotărârea judecătorească şi de numirea mea ca director executiv în momentul în care s-a emis ordinul pentru funcţia de director coordonator. În ceea ce mă priveşte, sunt director executiv. Eu nu am primit nici o înştiinţare prin care să mă anunţe că postul acesta este desfiinţat“.
Sergiu Drăgancea, director executiv APIA
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII