19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOltenia: schimbare de ştafetă la Fisc şi la Gardă

Oltenia: schimbare de ştafetă la Fisc şi la Gardă

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a dat publicităţii punctajul obţinut de candidaţii la funcţiile de conducere din Finanţele judeţene şi din Garda Financiară. Viitorii directori coordonatori fie nu au avut nici o legătură cu Finanţele, dar au obţinut punctaje mari la evaluare, fie au deţinut funcţii similare în aceste instituţii. Cert este că toţi au sprijin politic.

Rezultatele evaluării proiectelor de management pentru directorii coordonatori şi adjuncţi ai direcţiilor generale ale finanţelor publice (DGFP) judeţene şi ai Gărzii Financiare, efectuate pe 18 şi 19 mai, au fost date ieri publicităţii. ANAF a evaluat „cunoştinţele şi aptitudinile manageriale“ pentru ocuparea funcţiilor de directori coordonatori, directori coordonatori adjuncţi ai activităţii de inspecţie fiscală (AIF), ai activităţii de administrare a veniturilor statului (AMAVS), de directori coordonatori ai gărzilor financiare (GF) şi ai adjuncţilor acestora. Toţi cei care şi-au depus proiecte de management au primit „note de trecere“.

Directori coordonatori în loc de „executivi“

Funcţiile cele mai înalte în Finanţele judeţene au fost „câştigate“ cu punctaje care variază de la 73 până la 89,75, din 100 posibile. Cel mai mare punctaj l-a obţinut la evaluare, pentru funcţia de director coordonator al DGFP Vâlcea,
Gheorghe Gogîrnoiu, fost director executiv al instituţiei. La polul opus, cel mai mic punctaj din Oltenia l-au obţinut candidaţii din Dolj şi Gorj (73 de puncte). Cei doi sunt Eugen Costel Călinoiu – care vine de la Direcţia de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Craiova, unde a deţinut funcţia de director adjunct – şi Ion Cupă, la Gorj, care a activat în judeţul Mehedinţi. La DGFP Gorj, un potenţial director coordonator nu s-a prezentat la evaluare: Dumitru Pârvulescu. DGFP Olt îl va avea ca director coordonator pe Victor Mitran (77 de puncte), iar în Mehedinţi şeful Fiscului va fi Gabriel Durac (76,75 puncte). Pentru posturile de directori coordonatori adjuncţi la AMAVS în unele judeţe au fost şi trei pe loc. Fostul director executiv al DGFP Dolj, Mihai Antonescu, va fi adjunct la secţiunea menţionată şi a obţinut 75,5 puncte. La Gorj s-au „luptat“ trei candidaţi pe postul de director adjunct la AMAVS, Constantin Şarapatin (62,75 puncte), Dumitru Udroiu (50,75 puncte) – fost director general al DGFP Gorj în anii anteriori şi Gheorghe Paraschivu (75,75 puncte), care a fost până acum directorul executiv al instituţiei. În Mehedinţi, director adjunct al Fiscului va fi Costel Haralambie Chircu (76,25 puncte) şi este soţul deputatului de Mehedinţi, Luminiţa Chircu. La Olt s-a calificat Dumitru Mateescu (79,5 puncte), iar la Vâlcea, Ion Căpitanu a rămas pe aceeaşi funcţie deţinută până în prezent, cu cel mai mare punctaj pe Oltenia (87,5).

Inspecţia Fiscală (AIF), cea mai căutată

La DGFP Dolj, fostul director executiv adjunct al AIF, Ioan Filipescu, şi-a păstrat postul, cu 81 de puncte, fiind depăşit doar de adjunctul similar din Vâlcea, Gabriel Vasile Turcu, cu 84,75 puncte, şi el ocupând acelaşi post până în prezent. În schimb, la Gorj şi pe acest post au fost trei candidaţi: Marin Ciumag (66,5 puncte), Gheorghe Grigorescu (61 de puncte) şi Dumitru Modoran (61,5 puncte). La Olt, Ştefan
Gheorghe a primit 80,75 puncte, iar în Mehedinţi, Viorica Crivineanu s-a calificat cu 77 de puncte, fiind singura femeie din Oltenia la cârma activităţii de inspecţie fiscală.

Nume noi la Garda Financiară
Noul şef al Gărzii Financiare Dolj va fi Liviu Mihai Dumitraşcu (77 de puncte), care vine din Băileşti. La GF Gorj, Ion Pupăzan a luat 87,5 puncte. Din nou Vâlcea a bătut Oltenia. Directorul coordonator al GF din acest judeţ, Aurel Miriţoiu, a surclasat contracandidaţii cu 94,5 puncte, apropiindu-se de punctajul maxim. GF Mehedinţi îl va avea în frunte pe Sorin Marius Olaru (76 de puncte), iar la Olt coordonatorul Gărzii va fi Beniamin Anton Criveanu (64,25 puncte). Adjuncţii GF au fost bine cotaţi la Bucureşti. La Dolj – Cornel Corcoveanu a primit 74,25 puncte, în timp ce fostul comisar-şef adjunct Dumitru Iordache nu s-a prezentat la evaluare. În Gorj a lipsit Traian Iana, dar Florentin Gabriel Ninu s-a calificat, cu 70,5 puncte. În Mehedinţi, fostul comisar-şef al GF, Emil Ghelner, a rămas adjunct, cu 87,25 puncte, în timp ce la Olt, Florin Diaconescu a obţinut 77,5 puncte. În Vâlcea, bătălia s-a dat între Valentin Oprea (84,75 puncte), care l-a surclasat pe Stoian Marin Stanciu (79,25 puncte).  
 
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII