21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriŞi femeile pot face afaceri

Şi femeile pot face afaceri

Chiar dacă trebuie să muncească de două ori mai mult decât bărbaţii şi chiar dacă există o serie de prejudecăţi în ceea ce le priveşte, femeile pot conduce şi dezvolta afaceri de succes. Trebuie însă să dea dovadă de seriozitate.

Într-o lume a afacerilor, în care bărbaţii fac legea, şi într-o regiune din care nici măcar o femeie nu a reuşit să intre pe lista milionarilor în euro ai României, femeia întreprinzător pare să nu aibă nici o şansă. Afirmaţia este susţinută chiar de unul dintre reprezentanţii Patronatului Regional Oltenia.
„Deşi se bazează pe valori personale, pe branding-ul personal, pe dinamism, echilibru, profesionalism şi, nu în ultimul rând, pe şarm, într-o lume în care încă domină bărbaţii, femeile îşi fac cu greu drum“, a declarat Nirvana Mândruleanu, la seminarul „Zilele Femeilor Întreprinzător 2009“, organizat ieri, la Craiova, de Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC).

„Trebuie să te perfecţionezi încontinuu“

Asta nu înseamnă că femeile întreprinzător sunt o cauză pierdută. În primul rând, acestea trebuie să aibă iniţiativă şi să facă tot ce este necesar pentru a-şi atinge obiectivele. Chiar dacă nu există o reţetă a succesului aplicabilă tuturor femeilor de afaceri, persoanele care au curajul să-şi înfiinţeze o firmă trebuie să ţină cont de anumite aspecte.
„Nu trebuie să dezamăgeşti niciodată şi trebuie să te perfecţionezi încontinuu. Afacerea începe şi se termină cu tine, aşa că depinde de tine cât de mult vrei să te implici şi să o dezvolţi“, a adăugat Nirvana Mândruleanu. Aceasta a explicat că, pentru a veni în ajutorul tinerilor, în curricula şcolilor au fost deja introduse discipline care vin în sprijinul activităţilor antreprenoriale (legislaţie economică, noţiuni de management, comunicare în limbă străină, conduită în cadrul firmei). Pentru ca afacerile să aibă o evoluţie pozitivă, contează mult şi încrederea de sine, precum şi sprijinul celor din jur. În contextul crizei actuale, colaborarea cu cei din jur este cu atât mai importantă. „Când suntem mai multe, putem să trecem mai uşor peste probleme prin schimb de experienţă şi colaborări“, a spus reprezentanta Patronatului Regional Oltenia. În plus, trebuie să se adapteze oricărei situaţii.

Seminarul „Zilele Femeilor Întreprinzător“

Seminarul „Zilele Femeilor Întreprinzător“ face parte din seria evenimentelor specifice Săptămânii Europene a IMM-urilor 2009, care a avut loc în perioada 6-14 mai. Evenimentul şi-a propus promovarea unui sistem de informare şi instruire care să faciliteze mobilitatea femeilor pe piaţa forţei de muncă şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora în vederea implicării lor în structuri economice private, în contextul problemelor legate de menţinerea echilibrului dintre obligaţiile familiale şi cele profesionale şi a prejudecăţilor existente la nivel local.
În cadrul seminarului, femeilor întreprinzător le-au fost prezentate „Programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM“, posibilităţi de finanţare şi modalităţi de accesare a acestora, precum şi structurile asociative ale femeilor întreprinzător din România.

Săptămâna Europeană a IMM-urilor
Săptămâna europeană a IMM-urilor este o campanie de promovare a antreprenoriatului în Europa şi de informare a antreprenorilor despre ajutorul de care pot beneficia la nivel european, naţional şi local. Acest eveniment pune la dispoziţia IMM-urilor o gamă largă de informaţii, sfaturi şi idei în scopul dezvoltării activităţilor lor.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII