26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSuper Challenger şi Super Cuda domnului Norm

Super Challenger şi Super Cuda domnului Norm

Două incitante modele „american muscle“, Super Dodge Challenger şi Super Cuda, se află în plină producţie la Mr. Norm's Garage din Hudson – Florida, informează pagina de internet seriouswheels.com. Cele două vehicule au debutat la SEMA în 2008 şi, până în prezent, s-au aflat într-un turneu de prezentare în Statele Unite.
Super Challenger-ul domnului Norm, construit pe baza modelului SRT-8, şi modelul Super Cuda se inspiră de la „rudele“ lor de curse, respectiv modelul Super Challenger Super Fuel Funny Car din 1971 şi legendarul Cuda din 1970. Primul dintre ele este o interpretare modernă a „graficii“ Challenger originale, în timp ce modelul Super Cuda vine „îmbrăcat“ într-un portocaliu HEMI îndrăzneţ, culoare accentuată de dungile negre mate. Interiorul beneficiază de tapiţerie din piele Katzkin, pe comandă, ce contrastează cu inserţii Barracuda şi carpete cu monograme Designer Mat.
Dacă aceste elemente nu sunt de ajuns să impresioneze, atunci nu este nevoie decât de o simplă apăsare pe buton pentru a trezi la viaţă motoarele Signature 650 HEMI Kenne Bell supraalimentate, de 900 de cai-putere, ce „cântă“ prin câte un sistem de evacuare Corsa Performance. Super Challenger rulează stoc pe două tipuri de jante forjate, în timp ce Super Cuda beneficiază de jantele din aliaj Hulst Custom „1320“, toate fiind echipate cu anvelope de înaltă performanţă Pirelli Scorpion Zero Assimetrico.

Dodge Challenger SE Rallye

Familia Dodge Challenger se va îmbogăţi cu un nou model – Rallye Edition, dotat cu o nouă cutie automată şi individualizat prin dungi „de curse“.
SE Rallye îşi câştigă „gradele“ cu ajutorul transmisiei preluate de la modele Dodge propulsate de motoare HEMI, respectiv cutia cu cinci trepte şi Auto Stick, ce simulează un schimbător de viteze manual, care înlocuieşte vechea transmisie automată cu patru trepte. Tot pentru renumele sportiv s-au folosit la interior elemente ornamentale din fibră de carbon. Sub capota acestui model se găseşte un V6 de 3.5 litri, din care americanii de la Chrysler au „smuls“ 250 de cai-putere. Maşina rulează pe jante din aliaj de 18 inch, „cosmetizate“ cu accente negre. În State, preţul acestei versiuni este estimat la 25.490 de euro.

2009 Hurst Hemi Dodge Challenger

Hurst Performance Vehicles, unul dintre cele mai mari nume din istoria automobilistică, a anunţat de curând că legendarele culori negru şi auriu sunt disponibile iarăşi pe un Hot Rod Hurst Executive. Hurst Hemi Challenger continuă moştenirea constructorului Hurst Performance, un brand care a fost vreme îndelungată sinonim cu viteza, performanţa şi calitatea. Legendarele culori oferite pe aceste maşini uluitoare reprezintă un omagiu adus maşinilor Hurst, produse în alb-auriu şi, în cazuri rare, negru şi auriu. În ultimii 50 de ani, Hurst a fost prezent în aproape orice segment al industriei auto „go-fast“, cu unele dintre cele mai grozave maşini din toate timpurile, a apreciat Nate Shelton, preşedintele Hurst Performance.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU