12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSpălătoria fără apă, o afacere pe timp de criză

Spălătoria fără apă, o afacere pe timp de criză

Chiar dacă pare greu de crezut, o investiţie în condiţiile economice actuale poate ajunge pe profit după numai o lună. Este însă nevoie de o idee bună şi de mult curaj.

După ce au făcut o serie de afaceri în diverse domenii de activitate – consultanţă bancară, imobiliare, farmacie, construcţii, transport, pe fondul situaţiei economice actuale, doi tineri din Craiova s-au hotărât că este momentul să mai înceapă una. Şi pentru că au dorit să vină cu ceva nou în piaţă, s-au orientat către o spălătorie auto fără apă.
„Voiam să ne diversificăm activitatea şi să investim în mai multe domenii. Am căutat însă, în acelaşi timp, să ne implicăm într-un domeniu nou“, a declarat Teo Pănescu, unul dintre cei doi asociaţi. Acesta a explicat că, iniţial, au dorit să importe ei produsele de curăţare fără apă, dar când au luat legătura cu producătorul din America au aflat că pentru România exista deja un distribuitor. Aşa că au devenit distribuitori exclusivi în Dolj ai produselor.

O afacere cu grijă pentru natură

Spălătoria auto fără apă este un concept nou în România. Pe lângă faptul că este complet ecologică (nu implică deversări, consum de energie şi de apă), acest tip de afacere nu necesită investiţii costisitoare şi nici cheltuieli adiacente. „Nu necesită investiţii în echipamente, ci doar în materie primă şi, eventual, în angajaţi (este şi mai rentabil pentru cei care vor să spele ei). Cu 1.000 de euro se poate începe afacerea. Noi, după primele trei săptămâni, am început deja să avem profit“, a precizat Alin Hîrza, cel de-al doilea asociat al firmei, care a explicat că, pentru că au dorit să fie şi distribuitori pe Dolj, au fost nevoiţi să facă o investiţie iniţială de aproximativ 25.000 de lei.

„Nu poţi face performanţă dacă nu există seriozitate“

Potrivit spuselor acestuia, spălătoria auto fără apă este cea mai uşoară afacere în care s-a implicat până acum. Reţeta reuşitei în acest domeniu este cât se poate de simplă: e nevoie de un spaţiu unde să poţi „spăla“ maşinile (nu este necesară nici o construcţie, dar trebuie să fie o locaţie unde e aglomeraţie) şi de multă seriozitate, mai ales că recomandarea într-o astfel de afacere este cea mai bună reclamă. „În nici un domeniu nu poţi face performanţă dacă nu există seriozitate“, a spus Teo Pănescu.

Ce este spălarea fără apă?

Spălarea fără apă este un concept nou de a spăla, curăţa, lustrui şi proteja orice suprafaţă vopsită, din sticlă, oglindă, plastic, acril, PVC, crom, inox. Această tehnică necesită folosirea unui produs special ale cărui particule, la pulverizare, înconjoară şi izolează moleculele de murdărie, le distanţează şi le desprind de pe suprafaţa vopsită, înainte de a începe ştergerea. Murdăria este apoi îndepărtată prin ştergerea cu o lavetă specială. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII