14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDoar doi gorjeni s-au înscris în Programul Rabla

Doar doi gorjeni s-au înscris în Programul Rabla

Criza economică loveşte şi Programul Naţional de Înnoire a Parcului Auto. În Gorj, doar doi proprietari de autovehicule au depus până în prezent documentele necesare pentru a beneficia de prima de casare la achiziţionarea unui autoturism nou.

Gorjenii nu se mai îngrămădesc să depună solicitări pentru a beneficia de prima de casare. Potrivit lui Gheorghe Fometescu, directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului, doar două persoane au depus până în prezent documentaţiile necesare pentru a primi, în schimbul autoturismelor mai vechi de zece ani pe care le deţin, 3.800 de lei din valoarea autovehiculului nou. În Gorj, Programul „Rabla“ se desfăşoară doar prin singurul furnizor din judeţ al maşinilor marca Dacia. Gheorghe Fometescu spune că 80 de cereri au fost depuse la agentul economic, dar proprietarii de autoturisme vechi nu au mai venit să încheie tranzacţia: „Oamenii nu s-a mai prezentat pentru a parcurge şi celelalte etape necesare pentru a beneficia de prima de casare. Se simte şi la noi criza financiară“.

554 de gorjeni şi-au achiziţionat anul trecut maşini prin Programul „Rabla“

Gheorghe Fometescu consideră că numărul redus de gorjeni care doresc să beneficieze de prima de casare are două cauze: „Condiţiile de creditare ale băncilor sunt foarte aspre, iar acest lucru îngreunează achiziţionarea unui autoturism nou. De asemenea, proprietarii de maşini vechi care vor să-şi cumpere autoturisme noi prin programul cunoscut sub denumirea «Rabla» aşteaptă majorarea primei de casare“.
Programul de Înnoire a Parcului Auto a început pe 15 martie şi se va încheia la sfârşitul anului, pe 25 decembrie. Anul trecut, prin acest program, 554 de gorjeni şi-au achiziţionat autoturisme noi. Pentru acest an, prima de casare acordată pentru autoturismele mai vechi de zece ani şi aflate în stare de funcţionare a crescut la 3.800 faţă de 3.000 de lei, cât a fost în 2008. Cu toate acestea, raportat la cursul euro, valoarea primei din acest an este mai mică decât cea de anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII