10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCine ştie limba spaniolă primeşte diplomă

Cine ştie limba spaniolă primeşte diplomă

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) şi Institutul Cervantes au semnat marţi, 24 martie, un acord privind introducerea diplomei spaniole DELE în şcolile şi liceele din România. Documentul a fost semnat de secretarul de stat în MECI, Doina Adriana Pană, şi de directorul Institutului Cervantes, Joachim Garrigos, în prezenţa ministrului educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi a ambasadorului Spaniei la Bucureşti, Juan Pablo Garcia Berdoy Cerezo.
Diplomele DELE sunt eliberate de Ministerul Educaţiei, Politicii Sociale şi Sportului din Spania, iar Institutul Cervantes certifică gradul de cunoaştere a limbii spaniole, gestionând aceste diplome. Ambele părţi consideră că este necesară coordonarea colaborării celor două instituţii în vederea învăţării limbii spaniole şi certificării nivelului de competenţă atins în studiul acesteia, inclusiv prin crearea condiţiilor de participare a unui număr cât mai mare de elevi din şcolile şi liceele din România la probele de examen pentru obţinerea „diplomelor de spaniolă ca limbă străină DELE“.
Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării din România, ca instituţie care elaborează, coordonează şi aplică politica naţională în domeniul educaţiei, a promovat şi promovează predarea limbii spaniole în unităţile şi instituţiile de învăţământ şi este interesat ca elevii care au cunoştinţe de limbă spaniolă să poată participa la probele pentru obţinerea acestor diplome, recunoscute la nivel internaţional.
În acordul care a fost semnat se recomandă susţinerea examenului pentru obţinerea diplomelor DELE de către elevii claselor VI – XII.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU