10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri33 de blocuri din Târgu Jiu, izolate termic anul acesta

33 de blocuri din Târgu Jiu, izolate termic anul acesta

33 de blocuri din Târgu Jiu vor fi incluse, anul acesta, în programul de reabilitare termică a locuinţelor. Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a precizat că iniţial au fost propuse 100 de blocuri pentru a beneficia de fonduri de la guvern, dar pe vechea lege, care prevedea un procent mai mic de finanţare. Autorităţile locale au purtat discuţii cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei şi s-a stabilit ca, pentru acest an, 33 de blocuri să fie incluse în programul de reabilitare termică: „Din discuţiile pe care le-am avut a reieşit faptul că 33 de blocuri vor beneficia de finanţare pe legea nouă, ceea ce înseamnă că se va aloca de la guvern o cotă de 50%, din bugetul local – 30%, iar locatarii vor suporta 20%. Lucrările constau în izolarea termică, înlocuirea ferestrelor şi a uşilor, precum şi a instalaţiilor interioare“.
Blocurile care vor fi incluse în programul de reabilitare termică sunt situate în cartierele Republicii, Unirii, Griviţei şi la arterele principale de circulaţie. Raul Chiriac a precizat că lucrările vor începe, probabil, în această vară.

Reabilitarea termică va fi votată de locatari

Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu se vor întâlni cu asociaţiile de proprietari de care aparţin cele 33 de blocuri pentru a semna contractele de mandat în vederea realizării lucrărilor. „Vom avea întâlniri cu reprezentanţii celor nouă asociaţii de proprietari de care aparţin blocurile pentru a le înmâna contractele de mandat, după care se vor desfăşura adunări generale cu locatarii de la nivelul fiecărui bloc pentru a aproba aceste contracte. Înainte de începerea propriu-zisă a lucrărilor se va face expertizarea blocurilor şi auditul energetic, în urma cărora se vor stabili costurile“, a precizat Toma Şărămăt, responsabilul Primăriei Târgu Jiu în relaţia cu asociaţiile de proprietari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU