19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriConstatul amiabil, aplicabil de la 1 iulie

Constatul amiabil, aplicabil de la 1 iulie

Constatul amiabil cu privire la poliţele obligatorii de asigurare pentru răspunderea civilă auto (RCA) va intra în vigoare la 1 iulie, după încheierea, la finalul lui martie, a unui protocol de colaborare între asiguratorii ce practică asigurări auto, a spus ieri preşedinta Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Angela Toncescu. „Până la sfârşitul acestei luni, societăţile de asigurare vor avea protocolul de colaborare încheiat“, a declarat Toncescu, care a adăugat că, după semnarea acestui protocol, constatul amiabil va fi pus în practică.
În accidentele rutiere uşoare, acesta presupune ca şoferii implicaţi în avarierea maşinilor să-şi rezolve problemele legate de daune prin înţelegere reciprocă şi prin intermediul societăţilor de asigurare unde au încheiat poliţe.
În acelaşi timp, Toncescu a menţionat că, până la sfârşitul lui aprilie, vor primi autorizaţie de funcţionare patru societăţi de asigurări de viaţă – BRD Asigurări de Viaţă, Credit Europe Life, Ergo Asigurări de Viaţă şi Uniqa Asigurări de Viaţă -, care au făcut anterior cereri de a intra pe piaţa românească a asigurărilor.

Asigurarea obligatorie a locuinţelor, operaţională din vară

Tot de la 1 iulie, va deveni operaţională şi Legea asigurării obligatorii a locuinţelor, CSA pregătind în prezent normele pe care le are de elaborat, a mai spus ieri Angela Toncescu. „Trebuie să constituim Pool-ul şi să aşteptăm de la societăţile de asigurare să stabilească fiecare cu cât va participa la constituirea acestuia“, a menţionat Toncescu.
Ea a precizat că aproximativ 20 de asiguratori vor să participe la acest Pool. „MAI a solicitat amânarea aplicării prevederilor legii pentru că administraţiile locale nu sunt pregătite. Sunt convinsă că intrarea în vigoare a acestei legi se va face la termenul stabilit. Din punctul de vedere al CSA nu este nici o problemă“, a mai spus Toncescu.

NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS