10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Cu Fiesta la drive-test

Ford şi-a prezentat potenţialilor clienţi din Olt cele două mărţişoare intrate recent pe piaţa auto din ţară: Fiesta şi Ka. Evenimentul organizat de Plusauto, dealerul local Ford, la sfârşitul săptămânii, a atras mulţi curioşi. Deşi evenimentul fusese anunţat pentru ora 12.00, vizitatorii au venit să vadă şi să testeze maşinile încă de la deschiderea programului. „Sâmbătă, încă de la începerea programului au venit vizitatori dornici să testeze noile modele comercializate de Ford. I-a încântat foarte mult designul lor. Au pus întrebări, le-au analizat îndeaproape, după care au mers în drive-test“, a spus Alin Dincă, director vânzări Plusauto Slatina.
Noile versiuni ale celor două modele adoptă linia de design care a reconfigurat aproape toată gama Ford. Fiesta, noul model din clasa mică, este conceput şi creat de divizia europeană de dezvoltare a constructorului Ford şi beneficiază de stilul de design kinetic, continuând tradiţia începută în 1976. Trei motorizări pe benzină şi două diesel sunt disponibile pentru noul Fiesta. Producătorul a echipat noua versiune, în premieră, cu sistemul de protecţie ISP, cu airbag genunchi pentru locul şoferului plus airbaguri laterale şi de tip cortină. La testele Euro NCAP, Fiesta a obţinut cinci stele la protecţia pasagerilor, patru stele la siguranţa pasagerilor copii şi trei pentru protecţia pietonilor. Fiesta ocupă locul doi în clasamentul vânzărilor Ford în ţară. Noul Ka doreşte să se impună pe piaţă prin dimensiunile compacte, cu aspect atractiv şi motorizări economice, „de oraş“. Ford Ka e disponibil într-o singură versiune de caroserie, cu trei uşi, şi în două variante de echipare. Caracteristicile maşinii sunt dimensiunea compactă şi aspectul atractiv. Noul Ka este practic, sigur şi uşor de manevrat.

Impresii după testare

După cercetări amănunţite, cei care au călcat pragul
showroom-ului au plecat cu maşinile la drive-test. „Îmi place maşina. Are un design foarte reuşit. Îmi place forma stopurilor şi a farurilor. Este o maşină uşor de condus, care are toate butoanele de control bine poziţionate, la îndemâna şoferului. Am venit aici pentru că vreau să îmi iau o maşină, iar noul Ka mi-a făcut cu ochiul“, a spus Cătălin Mihai Văduva, un tânăr de 20 de ani, din Slatina.
Şi noul Fiesta a adus laude din partea potenţialilor cumpărători prezenţi la eveniment. „Îmi place maşina asta! Are un design frumos, îmi plac oglinzile, blocul de lumini şi liniile maşinii. Este mai dinamică, mai echilibrată faţă de vechea variantă, iar interiorul este mai spaţios“, a spus Ion Andrei, din Slatina, alt vizitator, după ce a testat noul Fiesta.
Maşinile de la Ford au fost testate atât de clienţi hotărâţi să facă o nouă achiziţie, cât şi de curioşi. „Eram pur şi simplu curios să văd cum arată noul Fiesta. Eu am un Ford Focus, iar soţia – o Fiesta, model mai vechi. Sunt plăcut impresionat de noua variantă Fiesta. La capitolul stabilitate mi se pare că se apropie de clasa Focus. De asemenea, suspensiile sunt foarte bune“, a spus un împătimit al gamei Ford, Eduard C., din Slatina.
Evenimente similare au avut loc în alte 35 de showroom-uri din ţară şi vor continua şi weekend-ul acesta, pe 14 şi 15 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII