19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDoljenii au luat-o înaintea „Rablei“

Doljenii au luat-o înaintea „Rablei“

„Rabla“, programul de înnoire a parcului auto, a început să agite spiritele atât printre doljeni, dintre care unii s-au grăbit să se înscrie de pe acum, cât şi printre dealeri, care încă aşteaptă numărul oficial de locuri ce vor fi disponibile.

Sute de persoane s-au înscris deja la dealerii craioveni pentru cumpărarea unei maşini noi prin Programul „Rabla“ din acest an. Alţii au achitat avansuri pentru rezervarea unui loc, în ciuda faptului că reprezentanţele auto nu ştiu, deocamdată, câte locuri vor avea la dispoziţie. Programul „Rabla“ din acest an vizează 60.000 de automobile de minimum zece ani vechime, după ce, până acum, erau casate doar maşini mai vechi de 12 ani, iar prima de casare s-a majorat de la 3.000 la 3.800 de lei. Potrivit dealerilor, locuri sunt suficiente pentru toţi cei interesaţi, numai să fie şi clienţi.
La Redac, concesionarul local Dacia – Renault, s-au prezentat peste 200 de doljeni interesaţi de cumpărarea unei maşini prin programul de înnoire a parcului auto, potrivit Luizei Scărlătescu, directoare de vânzări. Aproximativ 20 de persoane s-au înscris pentru o Skoda, deşi numărul de locuri disponibile pe Dolj nu este cunoscut încă. Reprezentanţii dealerului local Chevrolet au declarat că, după ce dosarul de înscriere în program a fost depus săptămâna trecută, aşteaptă acum să afle locurile disponibile, însă deja 20 de persoane au venit la reprezentanţă hotărâte să cumpere. „Avem aproximativ zece avansuri luate până acum pentru cumpărarea unui automobil prin Programul «Rabla». Nu ştiu exact câte locuri vom avea. Acest lucru se va stabili zilele următoare, dar vor fi suficiente pentru că ne-am înscris şi noi, şi importatorul“, a declarat Adrian Mărăşescu, directorul de vânzări al dealerului local Ford.

Speranţele, puse în rable

Programul „Rabla“ reprezintă o gură de aer pentru comercianţii de automobile afectaţi de criza financiară. O parte din aceştia au „armonizat“ programul de casare a maşinilor vechi cu o campanie de reduceri de preţ în speranţa atragerii unui număr cât mai mare de clienţi. Printre aceştia se numără dealerul local Toyota, care a pregătit reduceri de preţ ce pot ajunge şi la 4.000 de euro, potrivit directorului Rudi Ozunu. Dealerul Honda din Craiova a intrat în acest an în Programul „Rabla“, fiind printre puţinii din ţară, şi are disponibile în jur de zece locuri, potrivit directorului Constantin Ungureanu. Doljenii interesaţi de un autoturism Citroen sau Mazda pot face comenzi la dealerul local care, deşi nu s-a înscris pe lista comercianţilor validaţi, colaborează cu alte reprezentanţe din ţară şi are o vânzare aproape încheiată, potrivit Ecaterinei Pârvuleasa, directoarea firmei.

Condiţii de participare

O persoană interesată să beneficieze de prima de casare de 3.800 de lei prin Programul „Rabla“ trebuie mai întâi să se înscrie şi să obţină de la un dealer nota de acceptare, după care să predea maşina uzată, care trebuie să fie funcţională, la un operator colector autorizat, spre casare, de unde obţine certificatul de distrugere. Maşina casată trebuie radiată din circulaţie, după care se revine la dealerul care a eliberat nota de acceptare. Actele necesare pentru a beneficia de facilităţile Programului „Rabla“ sunt următoarele: actul de identitate, certificatul de înmatriculare al maşinii casate, în copie legalizată, certificatul de distrugere, în copie legalizată, certificatul de radiere, actul de succesiune în cazul în care persoana în cauză este moştenitoarea proprietarului maşinii şi nota de acceptare de la dealerul sau producătorul validat, în original.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII