14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCE Rovinari ar putea intra în incapacitate de plată

CE Rovinari ar putea intra în incapacitate de plată

Complexul Energetic (CE) Rovinari riscă să intre în incapacitate de plată, potrivit lui Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, care susţine că, în luna februarie, s-a vândut o cantitate foarte mică de energie electrică, care nu a ajuns nici măcar la nivelul celei mai neperformante luni a anului trecut: „Am informaţii conform cărora în luna februarie s-a vândut doar 300.000 MGW/oră de energie electrică, ceea ce nu s-a înregistrat nici în cele mai neperformante luni ale anului trecut, când s-au vândut 500.000-600.000 MGW. În aceste condiţii, CE Rovinari riscă să intre în incapacitate de plată“. Ion Călinoiu spune că va solicita, printr-o adresă oficială, o informare asupra situaţiei economice a Complexului Energetic Rovinari.  
CE Rovinari se confruntă cu unele dificultăţi financiare şi a făcut un împrumut bancar în sumă de 25 de milioane de lei. Chiar şi directorul general al CE Rovinari, Gheorghe Daviţoiu, recunoaşte că sunt probleme cu lichidităţile: „Sunt probleme cu cash-flow-urile acum. Sunt stocuri multe de anul trecut şi s-a băgat cash-flow-ul în ele“. Directorul CE Rovinari spune că unitatea se confruntă cu greutăţi în privinţa cererii de energie electrică: „E mai greu cu cererea de energie, dar încercăm să ne descurcăm. A mai scăzut cererea în ultimul timp“.
În schimb, Leonard Filip, purtătorul de cuvânt al CE Rovinari, spune că nu sunt probleme deosebite: „Din discuţiile pe care le-am avut cu directorul unităţii a reieşit că energia vândută s-a menţinut pe acelaşi trend ca şi anul trecut cu unele mici oscilaţii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU