17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Bani pentru zile negre

Ministerul Muncii a anunţat ieri că al doilea seminar privind „Rolul Fondului Social European în relansarea economică", în care managerii firmelor din România vor afla cum pot face cererile de finanţare pentru creşterea personalului angajat, va fi organizat pe 5 martie, la Craiova.

Primul seminar pe această temă va avea loc la Timişoara, astăzi, potrivit datelor Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS).

Firmele din România vor putea depune din 30 martie cereri de finanţare pentru menţinerea sau creşterea numărului de salariaţi, precum şi pentru îmbunătăţirea formării profesionale şi a condiţiilor de muncă.

Companiile, inclusiv IMM-urile, şi persoanele fizice autorizate vor putea aplica pentru obţinerea de fonduri nerambursabile, iar valoarea maximă a subvenţiei este de două milioane de euro, pentru ocupare sau formare profesională, şi de 200.000 de euro pentru sănătatea şi siguranţa la locul de muncă. Solicitările de finanţare pot viza subvenţionarea salariilor noilor angajaţi cu cel puţin 50%, subvenţionarea costurilor privind formarea profesională a angajaţilor, precum şi a cheltuielilor făcute de angajator pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă în scopul reducerii îmbolnăvirilor profesionale şi a accidentelor.

Suma totală a fondurilor alocate prin Fondul Social European va fi de 142 de milioane de euro, iar banii vor fi disponibili în perioada 2009-2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS