27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDeţinuţii, „trans-formaţi“

Deţinuţii, „trans-formaţi“

Asociaţia „Vasiliada“ desfăşoară un nou proiect care îi are ca beneficiari pe deţinuţii din Craiova. De data aceasta, este vorba despre un proiect realizat în parteneriat cu Penitenciarul Pelendava Craiova şi CRFPA Dolj. Denumit   „TRANS-FORMARE Socio-profesională pentru deţinuţi“ şi demarat în luna mai 2008, proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul PHARE 2006 Coeziune Economică şi Socială – Dezvoltarea Resurselor Umane – Măsuri de Incluziune Socială.
„În cadrul acestui proiect au fost incluse 14 persoane private de libertate care vor fi specializate în meseria de tâmplar şi alte 86 de persoane care vor beneficia de consiliere profesională şi mediere socio-profesională“, a explicat Oana Bolnavu, coordonator relaţii publice în cadrul Asociaţiei „Vasiliada“. „Până în prezent, s-a finalizat amenajarea unei săli de curs, dar şi a unui atelier de tâmplărie în incinta Penitenciarului Pelendava, unde deţinuţii urmează atât cursuri teoretice, cât şi practice, pentru a fi calificaţi în meseria de tâmplar universal“, a mai spus Oana Bolnavu.
Cele 14 persoane private de libertate vor primi la sfârşitul cursului certificate de calificare în meseria de tâmplar, recunoscute de Ministerul Muncii. De asemenea, produsele confecţionate în cadrul atelierului de tâmplărie vor face obiectul unei expoziţii, care va fi organizată în cursul lunii martie a acestui an.
Cea de-a doua direcţie a acestui proiect vizează creşterea şanselor de ocupare pe piaţa forţei de muncă a persoanelor eliberate din sistemul de detenţie. Asociaţia „Vasiliada“ acordă sprijin pentru 100 de deţinuţi ai Penitenciarului Pelendava, cu privire la identificarea, obţinerea şi păstrarea unui loc de muncă.
„Prin implementarea proiectului «TRANS-FORMARE Socio-profesională pentru deţinuţi», Asociaţia «Vasiliada» urmăreşte promovarea incluziunii sociale a persoanelor eliberate din sistemul de detenţie, prin măsuri care să susţină şi să vină în sprijinul politicilor de ocupare a forţei de muncă, existente la nivel local şi regional“, a spus Oana Bolnavu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU