15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFord vrea infrastructură

Ford vrea infrastructură

Ford le cere autorităţilor române să grăbească extinderea Parcului Industrial de la Craiova şi să construiască infrastructura care să asigure legăturile spre Bucureşti.

 

Conducerea fabricii Ford de la Craiova a avut ieri o întrevedere cu noul prefect de Dolj, Florin Stancu, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa. Cu această ocazie, preşedintele Ford România, Dionisio Campos, le-a reamintit autorităţilor doljene că au făcut anumite promisiuni şi trebuie să se ţină de cuvânt.

„Acest proiect e pentru toată comunitatea“

Campos a dorit nu doar să-l cunoască pe noul prefect, ci şi să-i amintească de faptul că este reprezentantul guvernului în teritoriu, calitate în care ar putea sprijini îmbunătăţirea infrastructurii necesare fabricii Ford, prin construirea noii şosele Craiova – Bucureşti. „Despre acest drum, reprezentanţii Ford România urmează să poarte o discuţie în zilele următoare şi cu conducerea Ministerului Transporturilor“, a explicat preşedintele CJ Dolj.

Altă chestiune stringentă pentru Ford o constituie extinderea cât mai urgentă a Parcului Industrial Craiova, unde ar dori să-şi amplaseze fabricile diferiţi furnizori ai uzinei de automobile. „Le-am cerut să ne spună de cât teren ar fi nevoie în plus la Parcul Industrial, pentru firmele care urmează să fabrice diverse componente Ford, dar au zis că nu-şi pot da seama“, a spus Ion Prioteasa.

Vestea bună pe care a dat-o Campos a fost că pe porţile uzinei craiovene va ieşi cu certitudine în acest an un prim model Ford, urmat anul viitor de încă unul. „Am fost asiguraţi că va începe producţia chiar în acest an şi că nici un muncitor nu este în pericol să-şi piardă locul de muncă, ba dimpotrivă, se vor face angajări“, a mai precizat Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII