21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCererile de maşini noi, în scădere

Cererile de maşini noi, în scădere

Din ce în ce mai puţini olteni se înscriu pe listele de aşteptare pentru a-şi cumpăra o maşină nouă, prin programul „Rabla“. Reprezentanţii celor doi dealeri auto importanţi din Slatina – Mac Auto şi Plusauto – au spus că nu au primit încă precizări clare legate de modul în care se va desfăşura această serie a programului, însă au observat o scădere a interesului din partea clienţilor pentru înlocuirea maşinilor vechi, în contextul crizei economice. „Pe lista de aşteptare s-au înscris mai puţini clienţi decât în seriile de anul trecut ale programului. Cei care au vrut să-şi înlocuiască maşinile vechi cu altele noi au solicitat modele mai ieftine. Ford Fiesta rămâne cel mai căutat model, însă avem cereri şi pentru Ford Focus, datorită raportului extraordinar preţ- calitate“, a spus Loredana Gheorghe, coordonator marketing la Plusauto.
O scădere importantă a cererilor a fost constatată şi la Mac Auto, dealer Dacia şi Renault. „Dacă până acum aveam sute de persoane înscrise pe lista de aşteptare în cadrul acestui program, acum numărul solicitărilor a cunoscut o scădere importantă“, a spus Teodor Şerban, director de vânzări la Mac Auto Slatina.
În ciuda scăderii interesului populaţiei pentru acest program, guvernul a decis recent majorarea primei de casare la 3.800 de lei. În acest an au fost anunţate 60.000 de locuri disponibile, faţă de 40.000, cât au fost în 2008. Programul are un buget de 228 de milioane de lei şi se va desfăşura până pe 11 decembrie 2009.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII