14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Dacia, din nou oprită

Uzina de automobile Dacia şi-a suspendat din nou producţia, începând de ieri, angajaţii fiind trimişi în şomaj tehnic pentru două săptămâni, ca urmare a scăderii continue a pieţelor auto, în special a celei din România.
Potrivit lui Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Autoturisme Dacia, muncitorii care vor rămâne acasă, în şomaj tehnic, vor fi plătiţi cu 85% din salariul individual brut, aşa cum prevede contractul colectiv de muncă pe 2008, iar producţia urmează să fie reluată din 9 februarie.
Producţia Dacia a mai fost oprită în total aproximativ o lună, în mai multe zile din octombrie, noiembrie, decembrie 2008 şi ianuarie 2009. De asemenea, Dacia ia în calcul o nouă oprire a producţiei, în lunile februarie-martie, în cazul în care cererea se va menţine la niveluri scăzute.
„Dacă piaţa rămâne în continuare blocată şi cererea se va menţine la niveluri scăzute, vom întrerupe din nou activitatea. Deciziile se iau de la o săptămână la alta, în funcţie de câte comenzi strângem“, declara, pe 14 ianuarie, directorul general al companiei, Francois Fourmont.
Totodată, administraţia uzinei anunţa că 300 de contracte pe perioadă determinată care expiră la sfârşitul lunii ianuarie nu vor mai fi reînnoite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU