15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMotru, un oraş ecologic

Motru, un oraş ecologic

În Motru, nu a existat până în prezent nici un depozit ecologic de colectare a deşeurilor menajere. Acelea aflate în funcţiune nu beneficiază de facilităţi pentru protecţia mediului şi nu au fost autorizate de organele sanitare sau de mediu. Prin demararea proiectului „Motru, un oraş ecologic“ de către administraţia locală, s-a reuşit achiziţionarea a 64 de europubele construite din material plastic, ce vor fi folosite pentru colectarea deşeurilor de hârtie, carton, sticle şi 120 de europubele construite din tablă zincată, în care se va colecta gunoiul menajer. Acestea vor fi repartizate la fiecare asociaţie de proprietari de către Direcţia de Servicii Publice şi se vor încheia contracte de selectare şi ridicare selectivă a resturilor menajere. Gunoaiele vor fi colectate şi transportate zilnic cu cele două autospeciale, una de 24 de tone şi alta de 12 tone, intrate recent în dotarea Direcţiei de Servicii Publice, la staţia de transfer nou-construită lângă staţia de epurare a oraşului. Aici, după altă selectare, sticlele, hârtia, cartoanele vor fi valorificate contra cost prin firme specializate, iar gunoiul menajer va fi trimis la Groapa Ecologică din Târgu Jiu.
„Vom declanşa o campanie de informare a populaţiei asupra modului de selectare a gunoaielor, atât prin televiziunea locală, cât şi prin presa locală, pentru a avea o reuşită în modul nou de selectare şi depozitare a deşeurilor menajere, mai ales că preţul la metrul cub de gunoi colectat va scădea cu 18-20%“, a afirmat viceprimarul oraşului, Tudor Dobrică.

Groapa de gunoi se va închide

După reglementarea modului de colectare selectivă a deşeurilor, vechea groapă de gunoi va închisă. Întinsă pe o suprafaţă de trei hectare, groapa de gunoi amplasată pe dealul satului Ploştina a produs decenii la rând multe probleme sătenilor. Cea mai gravă a fost poluarea apei potabile din fântâni pe o mare suprafaţă a satului.
Finalizarea proiectului ecologic declanşat de administraţia locală din Motru va avea urmări grave pentru SC Rezoprest SA, care din luna februarie va rămâne fără serviciul de salubrizare şi va fi nevoită să trimită muncitori în şomaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU