14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriStart la reduceri masive în magazine

Start la reduceri masive în magazine

După ce, în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a se asigura că au vânzare, comercianţii craioveni au făcut reduceri de până la 50%, cu o săptămână înainte de lansarea sezonului de soldări, produsele costă cu până la 80% mai puţin.

După perioada sărbătorilor, în care au cumpărat cam tot ce le-a picat în mână, craiovenii au lăsat-o mai moale. Pentru a-i impulsiona, comercianţii au lansat deja oferte promoţionale care includ reduceri de preţ cu până la 80% la produsele de sezon, şi nu numai. Puloverele în culorile sezonului toamnă-iarnă 2008, paltoanele, cizmele, pantalonii, pantofii, fustele şi tricourile care mai lunile trecute păreau imposibil de cumpărat au devenit acum accesibile.
„Preţurile sunt tentante, însă multe mărfuri sunt peste posibilităţile mele“

Deşi încă timid, vânătorii de reduceri şi-au făcut apariţia prin oraş. „Deocamdată mă uit, pentru că iau salariul mai târziu. Preţurile sunt tentante, însă multe mărfuri sunt peste posibilităţile mele“, a explicat Alina, una dintre craiovencele care analizau ieri oferta magazinelor craiovene. „Am ochit un costum de schi de dinainte de Revelion şi am auzit că sunt reduceri, aşa că am venit să văd dacă am noroc şi s-a redus şi el“, a precizat altă craioveancă.

Mai e o zi până se dă startul soldărilor

Numărul magazinelor care oferă reduceri considerabile de preţ ar putea creşte în perioada următoare, mai ales că, potrivit legislaţiei în vigoare, începând de astăzi, magazinele au voie să recurgă la soldări/lichidări de stoc pentru sezonul de toamnă-iarnă. În acel interval, magazinele pot vinde produsele la un preţ egal sau inferior costului de achiziţie (legea interzice vânzarea în pierdere în timpul vânzărilor promoţionale), astfel că avantajul clienţilor ar putea fi şi mai mare. Pentru a putea practica acest tip de vânzare, definit ca „orice vânzare însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea de soldare/soldări/solduri“ şi care, prin reducerea de preţuri, are ca efect vânzarea accelerată a stocurilor de mărfuri sezoniere“, comercianţii sunt obligaţi să notifice primăriile din timp. „Până în prezent, cinci firme din Craiova ne-au înştiinţat în acest sens. Ne aşteptăm însă ca pe finalul lunii să crească numărul lor, deoarece acum foarte multe dintre ele îşi fac inventarul“, a declarat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a primăriei. Potrivit spuselor acesteia, din experienţa anilor trecuţi, soldurile masive sunt în luna februarie.

Turism de shopping la Viena, Dubai şi Milano

Craiovenii nemulţumiţi de oferta din magazinele din judeţ pot merge la cumpărături în alte ţări, mai ales că acolo reducerile sunt mult mai mari. Potrivit reprezentanţilor agenţiilor de profil, acest tip de turism prinde din ce în ce mai bine la craioveni. „Anul acesta, destinaţiile solicitate pentru shopping au fost Viena, Dubai şi Milano“, a declarat Marian Nicola, general manager la agenţia Mapamond, care a explicat că anul trecut craiovenii solicitau doar Viena în acest scop.

Sejururi mai ieftine

Partea bună este că în această perioadă preţurile pachetelor turistice au scăzut. „Este o perioadă în care tarifele sejururilor sunt mai mici (comparativ cu perioada sărbătorilor de iarnă, considerată de vârf) pentru că şi cererea este mai mică decât în perioada anterioară“, a explicat Marian Nicola.

Oferta magazinelor

Bigotti – reduceri de până la 50%
Botinelli – cumperi un produs şi al doilea îl primeşti gratuit
Cavaliere – reduceri de până la 70%
Erros – reduceri de 50% la toate produsele
Fox – reduceri de până la 80%
Fommy – reduceri de 50%
Glamour – reduceri de 35%
House of Art – reduceri de până la 80%
Kenvelo – reduceri de până la 70%
Leonardo – reduceri de până la 50%
Mini Prix – reduceri de până la 50%
Moda Aliss – reduceri de până la 50%
Nike – reduceri de până la 40%
Nissa – reduceri de până la 70%
Outlet – reduceri considerabile la o serie de produse
Poema – reduceri de până la 70%
Sarra Blu – reduceri de până la 50%
Santana – reduceri de până la 50%
Steilmann – reduceri de până la 70%
Terra Nova – reduceri de până la 50%
Top Sport – reduceri de până la 40%

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII