14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Windows 7, în teste

Versiunea de test a sistemului de operare Windows 7 a fost lansată vineri şi va fi disponibilă, pentru cei ce vor să o probeze, pe site-ul microsoft.com, au anunţat oficialii companiei, citaţi de presa americană. Această versiune va expira în aproximativ şase luni, urmând ca varianta finală, pentru vânzare, să iasă pe piaţă către sfârşitul anului. Windows 7 apare după ce ultimul sistem de operare lansat de Microsoft, Vista, înregistrează, la doi ani de la intrarea pe piaţă, 180 de milioane de copii vândute, însă este folosit în doar 10% dintre companiile din SUA, potrivit unui studiu recent. „Principala problemă a sistemului Vista este incompatibilitatea cu multe dintre aplicaţiile existente“, a explicat Laura DiDio, analist principal al companiei de cercetare ITIC.
Cel mai utilizat sistem de operare este XP, folosit de 88% dintre companii. Aproape jumătate dintre managerii acestora au declarat că vor opta pentru Windows 7 fără a mai „trece“ prin Vista.

Internet TV de la Yahoo

Compania Yahoo a prezentat în urmă cu o săptămână o listă de firme cu care a încheiat parteneriate cu ajutorul cărora intenţionează să introducă pe piaţă opţiuni specifice navigării pe internet pe televizoare, a informat agenţia Reuters, citată de www.dailybusiness.ro. Scopul celor de la Yahoo şi al partenerilor este să atragă consumatori şi venituri suplimentare din publicitate. Oficialii companiei au declarat în cadrul târgului CES din Las Vegas că au încheiat deja contracte de colaborare cu Samsung Electronics, LG Electronics, Sony şi Vizio pentru crearea de televizoare HD care să includă şi serviciile on line ale Yahoo. Companiile de tehnologie au susţinut încă din anii '90 că se va ajunge la convergenţa internetului şi televizorului, însă, până în prezent, eforturile lor s-au lovit de consumatori, care au găsit greu de folosit astfel de dispozitive. Se preconizează că noile modele de televizoare vor intra pe piaţă în primăvară, având incluse mici aplicaţii de internet care rulează în paralel cu transmisia TV. Aplicaţiile de internet (widgets) pot fi folosite pentru mai multe activităţi, vizualizarea de clipuri video pe YouTube, accesarea reţelei sociale MySpace, afişarea unor informaţii financiare sau rezultate sportive, precum şi expedierea de mesaje prin Twitter sau upload-ul de pe Flickr, portalul Yahoo. Widget-urile vor da utilizatorilor posibilitatea de a interacţiona cu programele pe care le urmăresc în mod normal la televizor, au susţinut reprezentanţii Yahoo, mare parte din aplicaţiile incluse fiind ale companiei. Yahoo speră ca parteneriatele încheiate şi viitoarele produse să aducă venituri suplimentare din publicitate, după ce compania a pierdut teren în faţa Google, principalul său rival. Pentru dezvoltarea şi implementarea aplicaţiilor de internet pe televizoare, Yahoo a lucrat în colaborare cu Intel.

Un nou director executiv la Yahoo

Yahoo trebuie să ia o decizie privind numirea unui nou director executiv, după ce Jerry Yang, ex-CEO-ul companiei şi-a dat demisia la sfârşitul anului trecut. Fostul director Yahoo a fost criticat de acţionari pentru decizia de a respinge oferta de preluare din partea gigantului Microsoft.
Lista candidaţilor la funcţia de conducere a companiei îi cuprinde pe Carol Bartz, preşedintele executiv al companiei de software Autodesk, şi pe Susan Decker, actualul preşedinte al Yahoo. Arun Sarin, fostul director executiv al Vodafone, unul dintre primele nume vehiculate pentru postul de CEO al Yahoo, s-a retras din cursă. Consiliul de conducere al Yahoo este aşteptat să ia o decizie până săptămâna viitoare, iar la sfârşitul acestei luni compania urmează să comunice rezultatele financiare pe anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU