20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAgrostar cere subvenţiile restante pentru animale

Agrostar cere subvenţiile restante pentru animale

Federaţia Agrostar şi Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România cer plata subvenţiilor restante pe cap de animal din 2008 şi susţin că vor picheta Ministerul Agriculturii dacă nu obţin aceste drepturi, informează un comunicat al Agrostar. Potrivit acestuia, plăţile nu au fost efectuate, în ciuda faptului că Ministerul Agriculturii şi-a luat angajamentul acestor plăţi printr-un protocol semnat în noiembrie 2008.
Agricultorii anunţă că, în cazul în care plăţile restante nu vor fi făcute, vor declanşa acţiuni de protest constând în pichetarea sediului Ministerului Agriculturii până la rezolvarea situaţiei. De asemenea, Federaţia Agrostar cere reducerea cu 50% a accizei la motorina destinată agriculturii şi un plan concret de acordare a subvenţiilor pentru lucrările agricole de primăvară, astfel încât acestea să poată fi efectuate la timp.
Preşedintele Federaţiei sindicale Agrostar, Nicolae Ştefan, a declarat că trebuie ca şi agricultorii români să beneficieze de subvenţii similare celor acordate fermierilor europeni. „În Uniunea Europeană, agricultorii plătesc 50% din acciză şi aşa trebuie să fie şi în România. Nu vom renunţa la această solicitare şi vom declanşa acţiuni de protest dacă nu vom obţine reducerea“, a spus Nicolae Ştefan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS