13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriS-a lansat BCR Banca pentru Locuinţe

S-a lansat BCR Banca pentru Locuinţe

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL) şi-a lansat ieri, în mod oficial, operaţiunile de economisire-creditare.
„BCR BpL este o bancă cu destinaţie locativă, în contextul în care 70% din populaţia României are probleme locative“, a declarat Gabriel Dumitru, directorul Regional al BCR BpL Sud-Vest, care a explicat că în prezent peste 38% din români sunt interesaţi de serviciile de economisire-creditare. Acestea presupun economisirea unei sume de bani, apoi obţinerea creditului dorit pentru renovarea unei locuinţe – credite în lei cu dobândă fixă pe toată durata contractului, protejate de fluctuaţiile valutare. Unul dintre motivele pentru care clienţii apelează la acest sistem îl reprezintă prima de stat şi celelalte facilităţi fiscale, care oferă un randament efectiv al economisirii de până la 11,2% pe an.
„În primele 58 de zile de la lansarea BCR BpL, au fost încheiate peste 30.000 de contracte“, a spus Dumitru.

Concurs pentru locuri de joacă de 50.000 de lei

Lansarea oficială a activităţii BCR BpL a avut loc simultan în şapte oraşe din România: Craiova, Constanţa, Cluj-Napoca, Braşov, Bucureşti, Iaşi şi Timişoara. Banca a marcat evenimentul lansând şi „Olimpiada economisirii-creditării“, ce constă în renovarea unei locuinţe plasate într-un loc public (în Craiova este situată în parcarea real,- Hypermarket). Vizitatorii vor putea să se implice în procesul de renovare până sâmbătă, montând gresie, faianţă, parchet şi instalaţii sanitare.
„Fiecare oraş va beneficia de un premiu în valoare de 25.000 de lei pentru amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii. Câştigător va fi oraşul care va avea cei mai mulţi locuitori implicaţi, putând să-şi dubleze premiul la 50.000 de lei“, se arată într-un comunicat emis de bancă. Primii care au montat gresie şi faianţă au fost jurnaliştii prezenţi la eveniment, directorul regional al BCR BpL Sud-Vest şi consilierul local Alexandru Gâdăr.

Trei bănci de economisire-creditare
Pe piaţa de profil, în afară de BCR Banca pentru Locuinţe, mai există două bănci de economisire-creditare: Raiffeisen Banca pentru Locuinţe şi HVB Banca pentru Locuinţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII