19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriŞi tinerii absolvenţi pot primi şomaj

Şi tinerii absolvenţi pot primi şomaj

Absolvenţii care în 60 de zile de la data finalizării formei de învăţământ urmate nu se înregistrează la AJOFM ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă pierd dreptul de a beneficia de şomaj.

 

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele care în termen de 60 de zile de la absolvirea unei instituţii de învăţâmânt (inclusiv şcoli speciale pentru persoane cu handicap) nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale pot beneficia de indemnizaţie de şomaj. Aceasta se acordă o singură dată pentru fiecare formă de învăţământ absolvită, pe o perioadă de şase luni. „Indemnizaţia de şomaj ce se acordă acestei categorii de persoane este o sumă lunară fixă, neimpozabilă, al cărei cuantum reprezintă 50% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în vigoare la data stabilirii acesteia“, a declarat Alina Ghercioiu, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj.

 

478 de proaspăt absolvenţi sunt potenţiali şomeri

 

Pentru a beneficia de acest ajutor de şomaj, persoanele respective trebuie să fi absolvit instituţii de învăţământ. În plus, trebuie ca, în cele maximum două luni de la absolvire, să se înregistreze la AJOFM Dolj ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. „Absolvenţii care în 60 de zile de la data finalizării şcolii sau facultăţii nu se înregistrează la AJOFM ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă pierd dreptul de a beneficia de indemnizaţie“, a precizat Alina Ghercioiu. Potrivit acesteia, până în prezent, la AJOMF Dolj s-au înscris 478 de proaspăt absolvenţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU