19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRandamentul angajaţilor variază de la o zi la alta

Randamentul angajaţilor variază de la o zi la alta

Un studiu realizat de firma olandeză de recrutare Randstad arată că productivitatea angajaţilor se află vineri după-amiaza la cotele cele mai mici. Luni după-amiaza este singura dată când aceasta ajunge la cote maxime. Pentru ziua de marţi, deşi randamentul este crescut dimineaţa, după-amiaza începe să scadă, susţin specialiştii Randstad. Situaţia se repetă miercuri şi joi. Începând cu penultima zi de lucru a săptămânii, salariaţii încep să resimtă oboseala, să muncească mai puţin şi să fie cu gândul mai mult la weekend-ul care urmează. În cazul angajaţilor care lucrează în weekend, aceştia sunt, de asemenea, mai puţin productivi la sfârşitul săptămânii decât pe parcursul acesteia.

Randamentul celor care lucrează în weekend scade foarte mult, mai ales vineri după-amiaza. Pe grupe de vârstă, sondajul arată că pentru tinerii între 18 şi 25 de ani dimineaţa zilei de luni este mai puţin productivă şi tot ei aşteaptă mai repede weekend-ul, randamentul zilei de vineri fiind extrem de scăzut.

Dacă ne raportăm la nivelul de calificare al angajaţilor, muncitorii necalificaţi nu sunt în cea mai bună formă luni dimineaţa, în schimb, cadrele de conducere au mai puţin chef de muncă la sfârşitul săptămânii, dar sunt productive în prima zi de lucru.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU