15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMedicii, neinteresaţi de posturile de la Ambulanţă

Medicii, neinteresaţi de posturile de la Ambulanţă

La concursul pentru ocuparea a patru posturi de medici la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj s-au prezentat doar trei persoane.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a găzduit ieri primul concurs pentru ocuparea a patru posturi de medici specialişti.

Acestea au fost scoase la concurs după ce, o perioadă lungă de timp, reprezentanţii SJA au solicitat ministerului suplimentarea lor.

Din cele patru posturi scoase la concurs, două sunt pentru Târgu Jiu, unul pentru Motru şi unul pentru Târgu Cărbuneşti. „Din păcate, munca grea din Ambulanţă a îndepărtat mulţi medici. S-au prezentat doar trei persoane, iar pentru postul de la Cărbuneşti nu s-a înscris nimeni, motiv pentru care îl vom scoate încă o dată la concurs“, a menţionat medicul Călin Neamţ.

 

Medicii vor fi instruiţi

 

Potrivit lui Călin Neamţ, cei trei candidaţi care s-au prezentat la concurs au sub 35 de ani şi o experienţă de minimum cinci ani în câmpul muncii.

„Dacă vor lua examenul, cei trei medici vor fi trimişi la cursuri de perfecţionare şi de folosire a aparaturii de pe ambulanţe. Acest lucru se va întâmpla începând de luni, dacă vor reuşi să treacă de examen. Avem nevoie de medici, dar şi de oameni cu experienţă, care să ştie despre ce este vorba în teren“, a menţionat Călin Neamţ.

Mulţi dintre medicii de la SJA Gorj sunt fie în concedii de odihnă sau pentru creşterea copilului, fie sunt plecaţi peste hotare.

„Vom scoate posturi de medici şi la alte staţii şi substaţii, vom suplimenta cu aproximativ zece locuri şi categoriile de calificare profesională a asistenţilor din judeţ“, a precizat Neamţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII