16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTrei firme pe cap de patron

Trei firme pe cap de patron

În România revin trei firme pe cap de patron, fenomen generat de menţinerea impozitării profitului reinvestit, a declarat directorul general al Confederaţiei Patronatelor din Industrie, Servicii şi Comerţ din România (CPISC), Adrian Izvoranu. „Confederaţia a analizat la Registrul Comerţului situaţia raportului firme/patroni în România şi a constatat că acesta este de trei la unu“, a spus reprezentantul CPISC.

Potrivit acestuia, principalul motiv care stă la baza apariţiei acestei situaţii este menţinerea impozitării profitului reinvestit. „Întreprinderile mari pot masca investiţiile în cheltuieli, astfel încât impozitarea pe profitul reinvestit nu-i atinge foarte tare. În ceea ce priveşte majoritatea firmelor mici, această manevră nu poate avea loc, iar acestea preferă să reinvestească profitul la deschiderea unei noi întreprinderi“, a explicat Adrian Izvoranu.

La rândul său, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan, a precizat că scutirea de impozit a profitului reinvestit ar determina creşterea volumului investiţiilor firmelor în dezvoltare şi modernizare. La sfârşitul lunii februarie 2007, senatorii au votat favorabil propunerea legislativă privind scutirea de impozit a profitului reinvestit, însă şi în prezent actul normativ aşteaptă avizul Camerei Deputaţilor, a adăugat Cristian Pârvan. În momentul adoptării de către Senat a actului legislativ, Ministerul Economiei şi Finanţelor susţinea că intrarea în vigoare a proiectului ar putea genera pierderi la bugetul de stat de circa 1,2% din PIB-ul României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS