10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPreţurile de pe piaţa imobiliară, date publicităţii

Preţurile de pe piaţa imobiliară, date publicităţii

Institutul Naţional de Statistică (INS) va publica, până la sfârşitul acestui an, primul raport cu indicii de preţuri din piaţa imobiliară locală, a anunţat ieri preşedintele instituţiei, Vergil Voineagu, cu ocazia aniversării a 149 de ani de la înfiinţarea statisticii oficiale în România.
Proiectul de dezvoltare a metodologiei privind sistemul imobiliar rezidenţial din ţara noastră va fi finanţat din fonduri PHARE, rapoartele urmând să fie publicate trimestrial. Colectarea informaţiilor va începe în luna august şi se va axa pe datele furnizate de notarii publici şi administraţiile financiare, informează NewsIn. În plus, INS vrea să posteze pe pagina sa de internet o aplicaţie prin care populaţia să îşi poată calcula propriii indici statistici, astfel încât metodologia instituţiei să devină transparentă şi credibilă. O aplicaţie similară se găseşte pe pagina de internet a Statisticii din Marea Britanie, a mai spus Voineagu.
Institutul de Statistică derulează şi alte proiecte din fonduri PHARE şi granturi Eurostat, care se vor concretiza în elaborarea de buletine privind accidentele de muncă şi problemele de sănătate, migraţia, calitatea vieţii din mediul rural, precum şi statistici punctuale privind agricultura şi mediul înconjurător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS