27.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMicrosoft opreşte vânzările de Windows XP

Microsoft opreşte vânzările de Windows XP

Redmond, Washington – Corporaţia Microsoft a încetat vânzările sistemului de operare Windows XP de către marii integratori de computere la începutul acestei săptămâni, în ciuda protestelor clienţilor care refuză Windows Vista.

O dată ce stocul de calculatoare cu XP al integratorilor precum Dell Inc. sau Hewlett-Packard Co. va fi epuizat, clienţii care nu vor să se despartă de vechiul sistem de operare vor fi nevoiţi să cumpere Vista Ultimate sau Vista Business şi să facă downgrade-ul legal la XP. Microsoft va permite totuşi fabricanţilor mici să cumpere XP pentru revânzare până la sfârşitul lunii ianuarie, anul viitor. O versiune a XP-ului va fi, de asemenea, disponibilă pentru computere low-cost, precum Asus Eee PC. Câţiva utilizatori care s-au unit sub sloganul „Salvaţi XP“ au publicat o petiţie pe pagina de internet InfoWorld, cerând să continue vânzările de XP până în momentul în care va fi disponibil următorul sistem de operare, Windows 7. Potrivit Microsoft, lansarea Windows 7 se va face cândva în 2009.

Săptămâna trecută, Microsoft a anunţat că va oferi suport tehnic pentru Windows XP până în 2009 şi suport tehnic redus până în 2014.

 

SUA şi UE vor bază comună cu datele personale ale cetăţenilor

 

Statele Unite şi Uniunea Europeană sunt la un pas de a încheia un pact privind accesul comun la informaţiile cu caracter personal despre cetăţeni, incluzând date bancare, istoricul călătoriilor în străinătate şi istoricul navigării pe internet, a anunţat New York Times sâmbătă, citat de Yahoo News. Negocierile au început încă din februarie 2007, însă deocamdată nu s-a discutat dacă europenii pot da în judecată guvernul american în cazul în care se face abuz de informaţiile cu caracter personal, potrivit unui raport intern obţinut de cotidian. Negocierile sunt conduse de departamentul american Homeland Security, departamentele de stat şi justiţie americane şi de insituţiile europene omoloage. Administraţia Bush se opune unei astfel de înţelegeri între cele două comunităţi, conform New York Times, deoarece legislaţia americană permite doar cetăţenilor americani să acţioneze guvernul în judecată în cazul folosirii ilicite a datelor personale, nu şi cetăţenilor străini, cum ar fi cei europeni.

 

Rusia îşi face adrese de internet în alfabetul chirilic

 

Rusia îşi va crea prima adresă de internet folosind alfabetul chirilic anul viitor, a declarat Vladimir Vassiliev, ministrul comunicaţiilor, pentru agenţia de presă Interfax.

Anunţul vine după o decizie de reglementare care intenţionează să influenţeze radical sistemul numelor de domenii de internet. Rusia, care foloseşte în prezent două nume de domeniu de top, .ru şi .su, va fi capabilă să creeze un al treilea nume de domeniu în alfabetul chirilic, până la mijlocul anului viitor, a spus Vassiliev. Unii ruşi au probleme cu folosirea alfabetului latin, iar posibilitatea ca oamenii să navigheze pe internet folosind limba rusă ar creşte numărul utilizatorilor, a adăugat ministrul comunicaţiilor. La începutul lunii iunie, preşedintele rus Dmitri Medvedev, un împătimit al internetului, a spus că este foarte important ca Rusia să aibă nume de domeniu în alfabetul chirilic, îndeosebi pentru a întări rolul pe care îl are limba rusă în lume. Rusia a avut 35 de milioane de utilizatori de internet anul trecut, reprezentând circa 24% din populaţie. Numărul acestora ar putea creşte la 46 de milioane de utilizatori până la sfârşitul acestui an, a afirmat Vassiliev.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII