12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRAR elimină birul pentru folia de securizare

RAR elimină birul pentru folia de securizare

Registrul Auto Român (RAR) elimină de mâine taxa percepută pentru folia de securizare aplicată pe cărţile de identitate ale autovehiculelor. Operaţiunea va fi efectuată gratuit la toate reprezentanţele RAR din ţară. Taxa pe care RAR o percepe, în prezent, pentru secretizarea cărţilor de identitate este de 13 lei, pentru autovehiculele noi şi de 60 de lei, pentru cele second hand.
„Această taxă se va scoate de la 1 iulie, deoarece figurează pe o listă de 99 de taxe pe care Uniunea Europeană le vrea eliminate“, a declarat agenţiei Mediafax purtătorul de cuvânt al RAR, Lorena Stroe.
Potrivit reprezentantului Registrului Auto, „este vorba de o sumă modică, aceasta putând trece direct în costul cărţii de identitate, pentru ca omul să nu mai vină de două-trei ori la RAR. În acest mod se reduce din timpul şi din efortul cumpărătorului“.
În România, anul trecut au fost înmatriculate peste 380.000 de vehicule noi, în timp ce în primul semestru din acest an au fost înmatriculate 146.000 de maşini noi, cu peste 50% mai mult decât în intervalul similar din 2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII