22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTinerii craioveni, la muncă în multinaţionale

Tinerii craioveni, la muncă în multinaţionale

Un loc de muncă într-o companie multinaţională din străinătate este un lucru la care visează foarte mulţi absolvenţi. Pentru unii acest vis a devenit realitate prin Programul Exchange al organizaţiei studenţeşti AIESEC, care îi trimite pe foştii studenţi craioveni în schimburi de experienţă în marile companii din lume.

 

Veţi termina în curând una dintre specializările facultăţilor craiovene şi nu ştiţi dacă să vă luaţi vacanţă o lună sau să intraţi în câmpul muncii, în domeniul în care v-aţi pregătit sau în altul unde oferta de joburi este mai mare? Îmbinaţi utilul cu plăcutul şi alegeţi să lucraţi într-o companie multinaţională din străinătate, dar, în acelaşi timp, să cunoaşteţi locuri şi oameni noi. Pentru aceasta trebuie să vă înscrieţi în Programul Exchange al organizaţiei studenţeşti AIESEC. „De 17 ani absolvenţii craioveni participă la Programul Exchange de schimburi de experienţă interculturale. Tinerii au posibilitatea să lucreze într-o firmă din străinătate în domeniile management, educaţie, tehnic sau se pot duce în ţări subdezvoltate să ajute oamenii“, a explicat Virgil Glişcă, vicepreşedinte comunicare AIESEC.

 

O experienţă de viaţă

 

Absolvenţii care au participat la aceste schimburi interculturale şi care au lucrat în companiile din străinătate au spus că şi-au descoperit noi abilităţi şi că au avut parte de o experienţă unică. „Am ajuns să lucrez în Polonia, timp de trei luni, pentru unul dintre cei mai mari producători de utilaje agricole din Europa Centrală şi de Est. Principalele responsabilităţi erau legate de intrarea firmei pe piaţa din România şi dezvoltarea relaţiilor cu clienţi din diverse ţări. Am învăţat să mă descurc într-o ţară străină, am putut vizita mai multe locuri din toată Polonia, mi-am putut dezvolta abilităţile de marketing, vânzări sau comunicare business, dar mi-am făcut şi prieteni atât din Polonia, cât şi din alte ţări din diferite colţuri ale lumii“, a spus Ciprian Tismăroiu, participant la acest program.

 

Joburi în companii din 100 de ţări

 

Tinerii care intră în acest program şi lucrează în străinătate pot câştiga deopotrivă bani şi experienţă. „Li se oferă cel puţin salariul mediu din ţara respectivă şi se pot descurca foarte bine. Foarte multe persoane care au plecat să lucreze pentru o perioadă scurtă au rămas acolo, iar cei care aleg să se întoarcă au o experienţă în plus faţă de ceilalţi colegi ai lor“, a precizat Virgil Glişcă. AIESEC Craiova are o bază de date cu companii din 100 de ţări şi, în funcţie de domeniul în care vor să lucreze şi pregătirea pe care o au, proaspeţii absolvenţi craioveni sunt trimişi la compania potrivită. Înscrierile se fac pe site-ul organizaţiei, www.aiesec.org/romania/craiova, iar recrutările se vor face în perioada 23-25 iulie.

 

100 de euro taxă de înscriere şi biletul de avion

 

Candidaţii trebuie să plătească o taxă de înscriere de 100 de euro şi biletul de avion, restul cheltuielilor fiind suportate de organizaţie. Selecţia se va face pe baza unui interviu şi, cum nu există un număr de locuri standard, toţi candidaţii care ştiu limba eneleză şi care corespund cerinţelor firmelor din baza de date pot ajunge să lucreze peste hotare. „O condiţie este să cunoască limba engleză. Trebuie să vorbească despre ei, despre ce vor să facă şi în acest fel li se vor evalua cunoştinţele. Totul despinde însă de cât de pregătiţi sunt şi de cât de mult îşi doresc să lucreze într-o astfel de companie. Ei vor fi ajutaţi să se instaleze şi să se acomdeze cu ţara în care vor ajunge, cu oamenii şi cu obiceiurile lor chiar de către membrii AIESEC din ţara respectivă“, a menţionat Virgil Glişcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS