22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDiferenţa de taxă auto, restituită în 45 de zile

Diferenţa de taxă auto, restituită în 45 de zile

Diferenţa dintre taxa auto aplicabilă de la 1 ianuarie 2007 şi taxa de poluare, care va intra în vigoare la 1 iulie 2008, va fi restituită în termen de 45 de zile de la depunerea cererii de către beneficiar, a declarat ieri directorul din Ministerul Finanţelor, Mihai Hură.
Potrivit unor reprezentanţi ai guvernului, persoanele care au achitat sau vor plăti, în intervalul 1 ianuarie 2007 – 30 iunie 2008, o taxă mai mare decât cea care va intra în vigoare de la 1 iulie 2008 trebuie să depună la Trezorerii o cerere, la care vor anexa documentul ce atestă plata taxei auto. Prevederile apar în normele metodologice de aplicare a actului normativ privind taxa pe poluare, care vor fi discutate în şedinţa de astăzi a executivului.
Guvernul român a adoptat, în primăvara acestui an, ordonanţa de urgenţă privind taxa de poluare auto, care înlocuieşte vechea taxă de primă înmatriculare. Ea este aplicabilă începând cu 1 iulie 2008, dată de la care cei care au plătit vechea taxă auto pot solicita restituirea diferenţei. În situaţia în care cuantumul actualei taxe (de poluare) este mai mare decât al celei auto, cetăţenii nu trebuie să achite diferenţa. Prin cea de-a treia formulă a taxei auto s-a definit şi sistemul de rambursare a banilor, dacă autoturismul va fi vândut în alt stat membru sau dacă acesta va fi radiat după un accident. Noua formulă prevede, totodată, beneficii pentru posesorii de maşini cu motoare Diesel, dotate cu filtre de particule de praf, care vor primi o reducere de 25% din taxa pe autovehiculul respectiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII