25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTufon SA, prea scumpă pentru investitori

Tufon SA, prea scumpă pentru investitori

Nici o firmă nu vrea să dea 19,1 milioane de euro pe activele turnătoriei, chiar dacă acestea se află la câţiva paşi de uzina Ford.

Activele falimentarei Tufon SA Craiova sunt prea scumpe pentru potenţialii cumpărători. Ieri era termenul-limită de depunere a unor oferte pentru negociere privind cumpărarea acestora, însă nu s-a prezentat nimeni. Investitorii probabil că au considerat exagerat preţul de pornire a licitaţiei, de 19,1 milioane de euro. „Nu s-a prezentat nimeni la licitaţie, pentru valoarea de start de 19,1 milioane de euro, stabilită prin evaluare. Pe 19 mai, va fi o nouă adunare a creditorilor, care vor decide în continuare strategia: fie scoatem din nou activele la vânzare, la aceeaşi sumă, fie le reevaluăm, scăzând preţul“, a precizat Florin Săftoiu, reprezentantul AMT Servicii, Insolvenţă SPRL, societatea care se ocupă de lichidarea Tufon. Turnătoria craioveană a intrat în 2005 în faliment, pentru datorii către creditori în valoare totală de 35,2 milioane de lei.

Pentru recuperarea lor, s-a apelat la vânzarea activelor fabricii, constând în sediul administrativ, halele de producţie şi o suprafaţă de circa nouă hectare de teren. Practic, terenul valorează cel mai mult, fiind amplasat la câteva sute de metri de uzina Ford. Preţurile pământului în zonă ajung şi la aproximativ 200 de euro pe metrul pătrat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU