29.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriUltimul BlackBerry dublează rezoluţia

Ultimul BlackBerry dublează rezoluţia

Compania Research In Motion a lansat de curând primul model nou BlackBerry, după o perioadă de mai bine de un an. Denumit „Bold“, acest „smart-phone“ de top vine să demonstreze încă o dată intenţiile companiei de a introduce pe piaţă un produs atât util, cât şi distractiv.

„Bold“ sau „9000“ are o rezoluţie de două ori mai mare decât actualul model „Curve“. Rezoluţia, însă nu şi dimensiunea, este aceeaşi cu cea a ecranului iPhone de la Apple, concurentul pe piaţă în categoria „smart phone“.

„Bold“ are, de asemenea, o memorie internă mai mare, un look metalic strălucitor şi capabilităţi Wi-Fi sporite. Sub alte aspecte, „Bold“ a păstrat formula predecesorului său, cu un ecran orizontal plasat în partea superioară şi cu o tastatură cu o singură literă pe tastă.

Preţul nu a fost făcut public, deocamdată. Modelul iniţial va fi compatibil cu reţele GSM de genul celor folosite de AT&T şi T-Mobile USA. Produsele viitoare ar putea lucra şi în reţelele Sprint Nextel Corp. şi Verizon Wireless, potrivit directorului executiv al Research In Motion (RIM), Mike Lazaridis.

Ca şi „Curve“ sau „Pearl“, la „Bold“ pot fi conectate căşti audio şi are o cameră care poate capta imagini video. De asemenea, dispune de dual-band Wi-Fi, o caracteristică întâlnită numai pe modele destinate pieţei corporatiste. „Bold“ va dispune şi de carcase spate în mai multe culori, reprezentând o premieră pentru un BlackBerry.

RIM a anunţat că va investi 150 de milioane de dolari în companiile care să dezvolte software pentru modelele BlackBerry şi pentru alte aparate mobile, coinvestitori fiind Royal Bank of Canada şi Thomson Reuters. Fondul va fi administrat de JLA Ventures and RBC Venture Partners. Acest anunţ este un ecou la cel făcut de Apple în martie despre faptul că va pune la punct un „iFund“ de 100 de milioane de dolari pentru dezvoltarea aplicaţiilor „iPhone“ şi „iPodTouch“.

 

„Bioshock“, transpus în film

 

Jocul video „Bioshock“ va fi transpus într-un film pe marile ecrane de Gore Verbinski, omul care a regizat „Piraţii din Caraibe“, anunţă Yahoo News. Pelicula se vrea cel mai mare proiect pe acest profil după 2005, când Fox a plătit cinci milioane de dolari companiei Microsoft pentru drepturile de a produce „Halo“ – un proiect la care s-a renunţat. Acţiunea are loc într-un oraş subacvatic futuristic, denumit „Rapture“, care s-a „scufundat“ în anarhie. „Cred că toată această utopie cu o întorsătură greşită musteşte de potenţial cinematografic“, a spus Verbinski. Se pare că mai mulţi producători şi studiouri au purtat discuţii cu „Take Two“, editorii jocului „Bioshock“, de la lansarea din luna august. Cu toate acestea, compania a aşteptat până când jocul şi-a trecut în palmares câteva premii, câştigate înainte de a bate palma cu studiourile Universal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS