11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSpaniolii caută muncitori români

Spaniolii caută muncitori români

Angajatorii spanioli sunt din nou interesaţi de muncitori români. Persoanele care doresc să lucreze în domeniul agricol vor putea participa la o nouă selecţie organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj. Aceasta se va desfăşura pe 28 mai, la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova (str. Eugeniu Carada, nr. 10). „Vor fi prezente cinci firme din zona Lleida – Spania, care vor pune la dispoziţia persoanelor ce doresc să lucreze în străinătate 123 de locuri de muncă, dintre care 79 pentru femei şi 44 pentru bărbaţi“, a declarat Laura Niolăescu, purtătoarea de cuvânt a AJOFM Dolj.

Potrivit acesteia, posturile ce urmează să fie ocupate de români sunt de manipulant fructe şi de lucrător agricol. Durata contractului variază între trei şi patru luni, iar salariul de bază, între 4,73 şi 6,32 euro/oră. „Persoanele care optează pentru această selecţie trebuie să aibă dosarul depus în evidenţele AJOFM Dolj“, a precizat Laura Nicolăescu. De asemenea, înainte de a se prezenta la selecţie, cei înscrişi în baza de date a AJOFM Dolj ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă trebuie să se prezinte la sediul agenţiei pentru a primi înştiinţare, document fără de care nu pot participa la recrutare.

Ultima selecţie de acest gen organizată de AJOFM Dolj a fost la mijlocul lunii februarie. Spaniolii care solicitau muncitori români au pus atunci la dispoziţie persoanelor care doresc să lucreze în străinătate 280 de locuri de muncă (iniţial, fuseseră 260, dar au fost suplimentate), dar au participat peste 800 de persoane.

Contractele aveau o durată de opt luni, iar salariul net era de 4,7 euro/oră.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII