13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriÎnregistrare electronică a firmelor la Registrul Comerţului

Înregistrare electronică a firmelor la Registrul Comerţului

Ministerul Justiţiei propune înregistrarea electronică a comercianţilor, pentru a elimina din cheltuielile şi timpul pierdut de aceştia.
Pentru a se înregistra la Registrul Comerţului, o firmă are de aşteptat câteva săptămâni şi de dat câteva sute de euro. Vicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii România (CNIPMMR), Florea Pîrvu, consideră că „una dintre cauzele principale pentru care investitorii ocolesc România este birocraţia pentru a se înregistra ca şi societate comercială. Imaginaţi-vă un comerciant care are o mică afacere, unde lucrează el cu familia: el trebuie să-şi angajeze un om în mod special doar pentru treaba asta şi să dureze două-trei săptămâni, chiar o lună, ca să-şi înregistreze o societate comercială“.
Ministerul Justiţiei a venit de curând cu o soluţie: înregistrarea electronică a comercianţilor în Registrul Comerţului. Concret, ministerul propune exceptarea cererilor de înmatriculare/înregistrare de menţiuni şi de aplicare a timbrului judiciar pe cerere. Se caută o soluţie de încasare a contravalorii acestui timbru. „Dacă acest sistem este protejat informaţional, el elimină foarte multe verigi intermediare care necesită timp, ciubucuri, chiar angajaţi. Acest sistem nu face decât să uşureze munca noastră, a agenţilor economici şi, mai mult, va înlesni venirea investitorilor în România“, a adăugat Florea Pîrvu, citat de The Money Channel.
În prezent există un sistem de înregistrare electronică, dar nu poate fi folosit. Cererile de înmatriculare/înregistrare a menţiunilor în Registrul Comerţului nu se pot transmite pe cale electronică, deoarece procedura de aplicare a timbrului judiciar nu poate fi certificată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII