22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMaşinile fără roviniete, detectate automat

Maşinile fără roviniete, detectate automat

Actualul sistem de roviniete va fi modificat anul viitor, prin realizarea unui sistem de camere video pe drumurile naţionale pentru verificarea existenţei şi a valabilităţii rovinietelor, a anunţat ieri ministrul transporturilor, Ludovic Orban. „Există un proiect de înlocuire a acestui sistem, prin montarea de camere video pe toate drumurile naţionale, care vor citi datele de pe roviniete. Evident, vor fi schimbate şi forma actuală, şi designul acestora“, a spus ministrul transporturilor.

Acest proiect a fost anunţat în urmă cu un an şi ar fi trebuit să intre în funcţiune începând cu 2008, însă implementarea sa a fost întârziată.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a precizat că nu a existat anul acesta o „criză“ a rovinietelor. „Nu a fost făcută alimentarea cu roviniete în toate staţiile cu care au existat contracte, însă acestea s-au găsit în majoritatea locaţiilor“, a precizat Orban, citat de NewsIn. El a adăugat că singurii care nu au avut roviniete sunt cei care „nu au ieşit cu maşinile din Bucureşti anul acesta“. Mai mult, ministrul transporturilor a declarat că, în prezent, sunt deschise procedurile de licitaţie, astfel încât rovinietele să existe pe piaţă în toate locaţiile contractate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII