14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriElevi de la „Brâncuşi“, în vizită de lucru la Bruxelles

Elevi de la „Brâncuşi“, în vizită de lucru la Bruxelles

Elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi“ din Craiova au efectuat o vizită de lucru la Parlamentul European. Aici au prezentat o serie de materiale informative despre Craiova şi România, despre Constantin Brâncuşi şi despre rolul şi competenţele Parlamentului European în viziunea lor.

„În perioada 28 martie – 2 aprilie 2008, 12 elevi şi zece profesori de la CT «Constantin Brâncuşi» au fost într-o vizită de lucru la sediul Parlamentului European din Bruxelles. Grupul de români numit „Eurociteen“ s-a pregătit cu responsabilitate şi seriozitate pentru acest eveniment, desfăşurând mai multe activităţi. Totodată, ei au vizitat oraşul şi principalele sale puncte turistice şi culturale. Şi-au îmbunătăţit prin această vizită cunoştinţele despre instituţiile europene, şi-au dezvoltat abilităţile de comunicare şi imaginaţia, s-au familiarizat cu domenii ca multilingvismul, politicile europene, sănătate, nediscriminare“, a explicat prof. Mihaela Brumar, inspector pentru integrare europeană şi programe comunitare din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Programul se înscrie în linia acţiunilor de promovare a mobilităţii tinerilor în spaţiul european şi de încurajare a implicării acestora în structuri participative şi decizionale. Pentru a-şi face cât mai bine cunoscută activitatea, Parlamentul European organizează vizite pentru grupuri, şi nu numai, în toate cele trei locaţii, Bruxelles, Strasbourg şi Luxemburg.

Din octombrie 2005, parlamentul oferă grupurilor interesate posibilitatea de a participa la o conferinţă de informare privind activitatea, rolul şi competenţele Parlamentului European, în limba română.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS