12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriLuptă pe Consiliul de Administraţie de la ACSA

Luptă pe Consiliul de Administraţie de la ACSA

În Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) ordinară de la SC Automobile Craiova SA (ACSA), care se organizează astăzi, se duce o bătălie între cei şase membri ai viitorului Consiliu de Administraţie.
Din lista deschisă publicată pe site-ul societăţii reiese că şase persoane se bat pe cinci locuri în Consiliul de Administraţie (CA). Din cei şase pretendenţi, patru reprezintă acţionarul majoritar Ford, unul dintre candidaţi este Ion Ion, managerul general al Daewoo Automobile România, iar cel de-al doilea român este omul de afaceri Dinel Staicu, care reprezintă acţionarul minoritar, SIF Oltenia.
Surse din cadrul unităţii susţin că singurul care va rămâne cu certitudine în noul CA al companiei va fi Dinel Staicu, pentru că reprezintă un acţionar ce deţine 22,06% din ACSA. Cei patru americani înscrişi pe liste ar putea fi aleşi de către AGA, deoarece reprezintă acţionarul majoritar Ford. Aceleaşi surse susţin că Ion Ion ar urma să fie scos în afară. După ce se alege Consiliul de Administraţie, ACSA organizează o AGA extraordinară, tot astăzi, în care se aprobă modificările actului constitutiv şi se împuterniceşte CA, printre altele, să desfăşoare toate acţiunile de fuziune cu Ford.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU